2017-ben ott hagytuk abba, hogy lett egy gyerekem. Étterembe már nem jártunk, mert nagyon sokat stresszeltem, hogy ezt az anyaság dolgot jól csinálom-e és nem bírtam másokat és a tekintetüket rajtunk elviselni. Viszont ez volt az az időszak, amikor elkezdtem az Instagramot többet használni és megtanultam kovászos kenyeret sütni.
Az utóbbi pár évben voltak további gasztro kalandok, néhány mentális összeomlás, gyereknevelés (már 6 éves), munkahely keresések, két költözés, korona vírus, néhány orzságos karantén és önmagam mentális karbantartása (folyamatban).
Néha hiányzott a blog, hogy kiírjam magamból a munkahelyi történéseket, de annyira el voltam havazva, hogy nem tudott rávenni semmi, hogy leüljek gépelni.
Mostanra a fusztrációt a szakmámmal kapcsolatban muszáj megosztanom másokkal. Nem mellesleg a terapeutám is javasolta, hogy írjak, mert az jó, ha a fusztráció elhagyja a rendszeremet.
2021-ben Norfolkba költöztünk. London jó hely, de gyerekkel már inkább teher. Hirtelen zsúfolt lett, koszos és brutálisan drága. Az oviba jövés-menés a két sávos autókkal, buszokkal, taxikkal telepakolt úton nagyon fárasztó volt egy olyan gyerekkel akinek nulla veszélyérzete volt és simán lement az útra, ha a járdán nem fért el a rollerével. Most nyugalom van. Mártont az egész iskola ismeri, mert egy karakter. Reggel félreállnak, ha biciklivel elteper a járdán; az autós pedig amúgy sem megy gyorsan, mert ő is a gyerekét viszi az iskolába és figyel.
A következő pár rész arról fog szólni, hogy mi történik azokkal a szakácsokkal akik nagyon sok étterembem megfordultak, szakácsként és vendégként is, sokat láttak, de valahogy mégsem jutnak el a gasztro világhírnévig.
Rövid összefoglaló az előzményekről.
- 2010-ben Angliába költöztem.
- 2011-ben sztázsoltam egy hónapot a Fat Duck-ban. (Három Michelin csillag)
- 2012-ben a Hinds Head nevű pubban dolgoztam. Része voltam a csapatnak akik megnyerték a Michelin csillagot.
- Sztázsoltam egy pár napot a Dinner by HB-ban (két Michelin csillag).
- 2013-ban Londonba költöztem ahol egy évet dolgoztam a Square-ben (két Michelin csillag) A céget azóta eladták. Ugyanúgy Square a hely neve, de ahhoz az étteremhez amiben én dolgoztam, már semmi köze nincs.
- 2014-ben sous chef voltam egy borbárban a Sohoban, ami Mikael Jonnson (Hedone, 1 csillag) felügyelete alatt volt. A Hedone abban az időszakban London egyik legígéretesebb étterme volt. Dráma és a Michelin szidalmazása volt amiért nem kaptak két csillagot. Azóta már bezárt.)
- 2015-ben 1 hónapot töltöttem Stockholmban sztázsolni többek között a Frantzénban is voltam (három Michelin csillag)
- 2016-ban az Oblixban dolgoztam (Zuma cégcsoport) sous chefként.
Eddig a pontig vissza lehet olvasni a blogot. Egy (de lehet kettő?) könyvnyi anyag van fent a nézőpontomról és éttermi beszámolókról; 2011-ben kezdtem írni.