Májusban nem csak a Gourmet Fesztiválon kóstoltuk az otthoni kínálatot. Arra most nem volt időnk, hogy éttermekbe is elmenjünk, helyette viszont kipróbáltunk néhány lazább helyett.
A Budaörsi halpiacot már ismertük, de a büféjüket még nem próbáltuk, úgyhogy egyik nap beugrottunk reggelizni (megjegyzem, délben). A rendszer az, hogy a vendég választ valamit a friss halas pultból, amit a grillen azonnal megsütnek. Mi ettünk rákokat, kalmárt, Szt Jakab kagylót, tonhal-lazac nyársot, hozzá pedig salátát és puliszkát. Tekintve, hogy a környéken nincs tenger, szuper volt.
Látogatás: 2015. május 22.
Fizettünk: 7990 Ft / 2 fő
Cukrászdában ezúttal Gödöllőn voltunk (Solier cafe cukrászda és étterem). Kávézni szerettem volna, de ha már ott voltunk muszáj volt némi sütiket is megkóstolni: Eszterházy tortát (450 Ft), sajtos rolót (300 Ft) és francia krémest (360 Ft). Utóbbi olyan minőségű volt, amilyet évek óta nem ettem. Hiába hirdetik a cukrászdák magukat kézművesnek, ha a francia krémesük kommersz, gyári minőségű. Itt nem az volt.
Látogatás: 2015. május 25.
Fizettünk: 1810 Ft / 2 fő
A Sarki Fűszeresbe is benéztünk. Kevés olyan budapesti hely van, ami hétről hétre valamelyik ismerősömnél felbukkan, ez az egyik. Ezért szerettem volna elmenni. Maga a bolt kicsi, az is tele van zsúfolva minőségi sajttal, szalámival, borral, kávéval és egyebekkel. Mi ittunk szörpöt, limonádét és kávét, enni pedig egy vegyes ízelítő tálat kértünk és egy adag bécsi virslit. A vajas kifli annyira finom volt, hogy abból dupláztunk. A napi csokis süteményen megosztoztunk. Van valami a helyben, ami a régi időket idézte fel számomra. Ha Budapesten laknék, a kedvenceim között lenne.
Látogatás: 2015. május 26.
Fizettünk: 6920 Ft / 2 fő + borravaló
Kíváncsiak voltunk a felújított Hold utcai piacra is. Főleg az annyira beharangozott 'magyar street food' részre. Meglepve tapasztaltuk, hogy maga a piac üres, emberek sehol, árusok is csak elvétve, és ők is főleg unatkoznak. Az ebédidő ellenére az emeleten is csak lézengtek a vásárlók. Az a bizonyos 'magyar street food' nem volt olyan intenzíven jelen, mint amire számítottam. Engem a kínálat a hajdani iskolai menzára emlékeztetett. Egyenesen csalódás volt, hogy az egész csarnokban sehol nem lehetett lángost kapni. Milyen piac az ilyen?
Ettünk egy bodzás levest (mű)tejszínhabbal (650 Ft). Azt kell mondjam, hogy frissítő leves volt. Zsolti még vett egy Kolbicét is (1200 Ft). Tölcsér alakú magos zsemlében volt kétféle kolbászka, mustár, savanyú káposzta. Ötletes és finom volt. Úgy éreztem, hogy ez a kajás utca és a piac sem nem teljesít a várakozásoknak megfelelően (ezúttal a befektetői oldalra gondolok).
Látogatás: 2015. június 1.