HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • Kerma: Köszi a cikket. Üdvözlettel, Kerma Design falpanelek. (2023.04.18. 21:01) Tinédzserek a konyhán
  • jEnci: @Sólyom Tomi: Bizonyítani nem tudom. Főleg ennyi idő elteltével nem. A cikk 2018-ban van időben. E... (2023.01.27. 23:47) Kiégés
  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) afrodiziákum (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) blog (1) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chef to home (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) covid (2) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (4) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csokoládé (1) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) curry (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) end of an era (1) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felmondás (1) felújítás (1) ferran adria (3) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (21) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kiégés (1) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai nap (1) konyhai pályák (3) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) korma (1) körte (1) kóstoló (1) kovászos (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) létszámhiány (3) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) miscellaneous (1) mise en place (2) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (3) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (3) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) norfolk (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) privát szakács (2) próbanap (2) pub (12) pulpbrother (1) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (3) rizs főzés (2) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (16) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (2) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (4) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (2) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (4) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (2) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2014.07.21. 08:00 jEnci

A bor bár, ahol dolgozom

Címkék: london antidote bor bár

A próbanapom csütörtökön volt, hétfőn pedig már kezdtem is. Több információt a helyről nem tudtam meg, de alapvetően elégedett voltam. Mivel a konyhán nem voltak elegen, így rögtön pályára kerültem. A főszakács mondta, hogy mit csináljak és mutatta azt, hogy mit hogyan akar, mellette pedig csinálta a saját dolgát is. Nem lehetett egy egyszerű nap neki, de számított rá, hogy nem lesz nehéz dolga velem. Sem az étlap, sem pedig a rendszer nem volt bonyolult, úgyhogy néhány nap után teljesen átláttam az egészet.

A konyhán 4 pálya van:
1) előétel, desszert (ők csak hideg oldalnak hívják)
2) húsos, szószos
3) köret
4) tálaló.

A konyhát a pincében építették meg, így az elrendezése helyenként szerencsétlen. Belépve jobbra van az előételes, desszertes pálya, majd a tálaló és egy lépcsővel lejjebb egy külön helységben fallal elválasztva a húsos és köretes. Utóbbi kettő egyáltalán nem látja azt, hogy mi történik a tálalón vagy a hideg pályán. A főszakácsnak is hátra kell lépnie egy lépést, ha tudni akarja, hogy ők ketten mit csinálnak. A baj az, hogy az a fal, ami kettévágja a konyhát, az épület egyik tartópillére, amit még annyira sem lehet kiverni, hogy egy üveg vagy műanyag ablakot tegyenek bele. Jövőre a tulajdonosok tervei között szerepel egy konyhai felújítás úgy, hogy a mosogatót megcserélnék a köret és húsos pályával, így az egész egy légtérben lenne, a másik falra pedig már lehetne ablakot csinálni, ahol a koszos tányérokat be tudják adni. A cserével a hideg és meleg konyha egy légtérben lenne, a fontos falak maradnának, a mosogató pedig teljesen elkülönülne. Addig viszont így kell dolgoznunk.

Egy műszakban 3 vagy 4 szakács dolgozik, a csapat teljes létszáma pedig 6 fő (lenne) plusz van egy commis-nk és a mosogatók. Sous chef egyelőre nincs.
Az étterem minden vasárnap zárva tart, így az fixen szabad, plusz ez mellé jár még 2 egész szabadnap. Azokon a napokon, amikor dolgozunk délutánonként is elmehetünk egy vagy másfél órára, attól függően, hogy mennyi időnk van két szerviz között. A heti óraszám olyan 50 körülire jön ki, ami nekem bőven belefér. Nyilván néha több, szünet sem mindig van délután, de ezzel én alapvetően elvagyok.

A menü és a menü rendszere 2 hónap alatt, amióta ott vagyok, rengeteget változott. Az elején azért volt olyan egyszerű, mert nem volt elég személyzet a konyhán. A főszakács inkább tartott kevés dolgot étlapon, de azt normálisan elkészítve, mint sokat amivel aztán csak küzdenek a minőség rovására. Az étlap rugalmas, szinte minden szervizre változhat valami rajta, hal mindig az van, ami az előző napi fogás volt, tehát elképzelhető, hogy naponta változik, húsokból pedig amihez épp a főszakácsnak kedve van. Mindezeket csakis a szezonnak megfelelő köretekkel készítjük el.
A húsokról még annyit, hogy nem a legjobb minőségűeket rendeljük, mert arra sajnos nincs költségvetésünk, viszont van lehetőségünk arra, hogy néhány napot még érleljük őket a hűtőben, ami a fogyasztási értékét jelentősen növeli. Mindent csonton sütünk és rendelésre szeletelünk azon a módon, ahogy a Square-ben sütöttük a húsokat. Pontosan ugyanúgy. A plusz egy hét érlelés és a megfelelő sütés kompenzál.
Halaknál a filék szintén rendelésre vannak adagolva hogy frissebbek maradjanak (a Square-ben is így csináltuk).

És akkor a különböző menük, amiket készítünk. A fényképeket a konyhán készítettem az elmúlt hetek során, így a nagy részük már nincs étlapon, de ti legalább kaptok egy kis ízelítőt.
Mivel bor bár is vagyunk a hely két részre oszlik. A földszinten van a bár, ahol magas asztaloknál magas székekre le lehet ülni, borozgatni és beszélgetni (az étterem az emeleten található). Ehhez kínálunk néhány fogást harapnivaló gyanánt is. Ez kb 1-2 havonta változik. A sajtokat és a sonka, szalámi tálakat a bárban készítik el a felszolgálók.
Ez füstölt lazac cukorszirupban konfitált citrommal, savanyított kapros édesköménnyel és crem fresh-el.

IMG_2541.jpg

Libamájas csülök terrine.

IMG_2484.jpg

Gombás csirke és malac terrine retekkel.

IMG_2543.jpg

Paradicsomok mustár fagyival, paradicsom dresszinggel és mustár levéllel. Utóbbit én neveltem a kertben. :)

IMG_2625.jpg

Ezeken kívül volt/van még a bár menün feta görögdinnyével és olívával, szardínia édesköményes almás dresszinggel, grillezett articsóka mogyoróval és mustáros dresszinggel, továbbá málnás és barackos desszertek is. Szerintem nagyon izgalmas, szerencsére a vendégeink is így gondolják.

Az ebédmenü általában 2-2-2 fogás amiből 2 vagy 3 fogást fix árért kínálunk. Néha három előétel vagy főételből lehet választani, de akkor a harmadik feláras a drágább alapanyag miatt.
Májusban az egyik előétel zsenge burgonya volt tejszínes szósszal, salátával és ropogós csirkebőrrel. Ez amúgy nem tűnik olyan izgalmasnak, de az egész étel a nagyon jó minőségű friss tavaszi krumpliról szólt látványosan tálalva.
Ez spárga volt majonézes főtt rákhússal vizitormával és citrommal.

IMG_2453.jpg

Bodza szirupban posírozott sárgabarackok, bodza szorbéval, frangipane-nel (mandulás, vajas piskóta) és mandulás habcsók-lapokkal.

IMG_2469.jpg

Este 3-3-3 fogásból lehet választani, mindegyik rendelhető külön is, de kínálunk egy 4 fogásos degusztációs menüt is. Ez áll egy előételből, hal fogásból, hús fogásból és desszertből. A menüben az adagok kisebbek, mivel úgyis négy fogást készítünk.
Ropogós szopós malac császárhús paradicsommal (előétel volt a 4 fogásos menüben).

IMG_2573.jpg

Ördöghal cukkinikkel, szárított paradicsommal, vajas babbal és krumpli hálóba csavart fekete kagylóhússal (hal fogás volt a menüben).

IMG_2501.jpg

Fürj mell és comb mangolddal és kukoricával (étlapos előétel volt).

IMG_2575.jpg

Csokihab fehér csoki és cseresznye szorbéval.

IMG_2502.jpg

A Szt Jakab kagyló folyamatosan fent van étlapon valamilyen formában különböző köretekkel. Szervíroztuk már a saját héjában konszoméval, sütve uborkás vizitormás körettel, ez pedig frissen kiszedve a héjából, szeletelve volt almás, édesköményes dresszinggel, kapor olajjal. (A tányérról már éppen nem mászik el, de a héjból kiszedve még mozgott olyan friss volt.)

IMG_2574.jpg

A főnökség kívánságára déltől ötig szendvicseket is készítünk. A főszakács nem örült neki, nem is akarta csinálni, de ha a tulajdonosok ezt akarják, akkor sok választása nincsen. Szerencsére sok dolgunk nincs vele, a commis-nk ügyesen elkészíti őket, de őt akkor is szemmel kell tartani. Én sem szívesen foglalkozom velük, mert az összes többi dolog mellett csak púp a hátunkon. Ha már csináljuk, akkor természetesen ezeket is normálisan és mindegyiket frissen. Ez majonézes tőkehal szendvics uborkával.

IMG_2526.jpg

Az étteremnek 6 tulajdonosa van, ebből 2 nap mint nap ott van. Januárban egy hónapra az egész hely be volt zárva, mert felújították a vendégteret. A bor bár kb 10 év után teljesen új koncepciót kapott. A tulajok többet akarnak kihozni a helyből úgy, hogy a földszinten megtartják a bor báros stílust, míg az emeleten egy Michelin csillagos étterem van, vagyis remélhetőleg lesz. Igen, ezt ők is akarják és bizonyos anyagi határokon belül meg is tesznek érte mindent. Először is felvettek egy executive chef-et, aki az mellett, hogy egy hivatalos főszakácsuk is van, szemmel tartja az egész konyhát és menüt és a tanácsaival ellát majd mindenkit. A mostani főszakács rajta keresztül vette át a konyhát márciusban. Neki igazából szabad keze van abban, hogy mit hogyan csinál, a tanácsadó séfünk pedig hetente egyszer nálunk eszik, rendszeresen átbeszélik a menüt, ő az aki kritizál és véleményt mond azért, hogy még jobbak legyünk. Neki amúgy egy egy csillagos étterme van, ami 2014-ben a 63. legjobb a világon. Annak az alagsorában van egy kis péksége is, ahol megszállottan készíti a jobbnál jobb kenyereket a saját éttermének is, nekünk is és a két csillagos Hibiscus-nak is. A kenyere attól különleges, hogy kevés élesztővel vagy anélkül készülnek. Főleg természetes kovászt használ hozzájuk. Sokan azt mondják, hogy London legjobb kenyerét ő készíti.

Úgy érzem, hogy a lehetőségek adottak a csillagra, a konyhai csapat is jó, az pedig dob az egészen, hogy kiemelkedően jó kritikákat kapunk. Az utóbbi néhány hétben sok blogger és újságíró jött hozzánk enni, így Twitteren és Instagramon is folyamatosan pörgünk. Néhány szakács is jött próbanapra vagy sztázsolni csak azért, mert nagyon jókat hallottak rólunk és kíváncsiak lettek.
És hogy ne csak a szám járjon a jó visszajelzésekről ezt a két képet elmentettem, mert ezek voltak a kedvenceim. Az egyik az aktuális Szent Jakab fogásunkat mutatja, a másik pedig tőkehalat paradicsom körettel.

IMG_2608.jpg

 

IMG_2609.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr346526797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2014.07.21. 08:45:16

Már nagyon vártam az új hellyel kapcsolatos bejegyzéseidet. Tetszik, hogy kis létszámú, viszonylag élni és élni hagyni jellegű hely, és hogy feltörekvő étteremként viszonylag megengedő a menüvel is. Viszont a 6 tulajdonost kicsit soknak érzem, a szendvicsezést pedig elhibázott döntésnek. Ha a csillag várat magára, az ok valahol itt lesz keresendő. Ami a Te helyedet illeti ebben az egészben, az előző lehetőségeket tekintve a legjobbat választottad. Viszont úgy érzem, nem igazán aknázza ki a benned lévő lehetőségeket. Még akkor sem, ha már junior sous chef- nek neveznek majd.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.07.21. 09:30:27

@sellőlány: a 6 tulajból 2 van ott nap mint nap, ők hozzák a döntéseket a többi 4 pedig csak papíron vesz részt az egészben.
A szendvicsezéssel senki nem értett egyet a konyhán, de tényleg nem volt választásunk. Ezek amúgy is csak 12-5-ig vannak, amolyan uzsonna szerű kínálat. A fő oka ezeknek a turisták voltak, akik nem akarnak sok pénzt elkölteni, de ennének valamit. Kicsit magyaros stílus, hogy mindenkit, akit lehet megfogjanak. Annyira egyébként nem is népszerűek, mint várták volna.
A lehetőségek kiaknázása nehéz kérdés, tényleg sokkal többfélét és több mindent csináltam korábban, de azért itt is sokat teszek hozzá a konyhához. Ötletekkel, véleménnyel. A főszakács tényleg meghallgat és szinte mindig megkérdezi, hogy mit gondolok. A másik, ami miatt tetszik a hely, hogy ha egyszer (tíz éves távlatban) lesz egy saját helyem nekem is, akkor hasonlót szeretnék, így kicsit jobban szeretném látni, hogy az egész hogyan működik.
Ezekért nekem megéri egy kicsit tovább maradni, aztán utána lehet tovább lépegetni megint...

Jovanotti 2014.07.21. 18:09:51

Amennyire átjön a bejegyzésekből, szerintem a legjobbat választottad...Ez lesz az a hely, ahol nem a századik leszel, mikor csillagot kap. Ennél jobb referencia, és lehetőség nincs. Ráadásul, még élvezed is, ha jól érzem az írásból. Gratula, és előre a csillagért :) !
süti beállítások módosítása