Idén tavasszal csak pár napra mentünk haza főleg a Bocuse d'Or miatt. Szerencsére össze tudtunk hozni egy napot, amikor anyukáinkkal elmentünk négyesben ebédelni.
A Kollázs éttermet választottuk helyszínnek több okból: lehetett online asztalt foglalni; nem volt probléma, hogy 14:15-re (ebédhez képest elég későn) szólt a foglalás 4 főre; elegáns, de nem feszengős helynek tűnt; azt olvastam róla, hogy jó a konyha és a kaja.
A személyzet kedves és figyelmes volt, semmi nem volt probléma, amit kértünk. Nem tudom, hogy a hétfőre vagy a késői ebédre való tekintettel, de rajtunk kívül nem sokan voltak.
Alkoholt egyikünk sem ivott, viszont örömmel láttuk, hogy alkoholmentes koktélokból is rendkívül bő a választék. Ezekből rendeltünk egyet-egyet.
Az előételek előtt rendeltünk mini-kolbászokat és egy mangalica szalámi/kolbász válogatást. Ezekhez friss, meleg kenyeret hoztak.
Előételeknek gulyáslevest, szardellás karfiollevest és lazac tatárt rendeltünk. A gulyásleves pont olyan volt ízre, ahogy anyukám is mindig készíti. Ez extra otthonosságot adott az egész helynek. A karfiol leves a szardellával pedig határozottan izgalmas párosítás volt.
A főételeink marhapofa, pisztráng, kacsacomb és dödölle voltak. Mindegyik frissen és ízletesen elkészítve.
A desszerteket sem hagytuk volna ki. Rendeltünk Rigó Jancsit, narancsos palacsintát (Crépes Suzette), Rákóczi túróst és pudingos meggyes pitét.
Szinte az egész délutánt ott töltöttük. Mindannyian remekül éreztük magunkat.
Kollázs Brasserie & Bar
Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
Széchenyi István tér 5-6.
Budapest
1051
Látogatás: 2016. május 9.
Fizettünk: 46 592 Ft / 4 fő.