Tudom, hogy van rá ezermillió recept és ahány ház, annyi szokás, de ezúttal még arrra sem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem, hogy mások hogyan készítik. Nekünk nagyon bevált ez a recept, időről időre készítünk egy adagot, ami aztán nem sokáig marad meg a hűtőben.
Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tojássárgája
- 1 ek mustár
- citromlé
- annyi étolaj, amennyit a tojássárgája felvesz.
A padlizsánokat ezúttal a kinti grillen sütöttük meg (némi hamburgerek társaságában), amíg a külső héj elszenesedett és a belseje puha lett. Még melegen meghámoztuk, majd egy késsel összevágtuk. Megvártuk, amíg kézmelegre hűlt.
Majonézt egy tojássárgájából készítettem. Hozzáadtam egy kanál mustárt, némi citromlét, összekevertem és elkezdtem lassan csorgatni hozzá az étolajat.
Összevágtam a hagymákat finomra. (A fokhagymával bánjunk óvatosan, mert nagyon könnyű túladagolni, de én imádom benne.)
Összekevertem mindent mindennel, majd a só és bors szórót bátran használtam és egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
Másnap friss kenyérrel belakmároztunk belőle. Nyami! (Kenyér receptek itt, és itt.)