Néha vívódom, hogy főzzek vagy ne főzzek otthon. Az egyik felem éhezik és szeretne valami finomat enni, a másik felem viszont lusta és utál mosogatni. De gondolom mindneki ismeri ezt az érzést.
A főzés mellett döntöttem. Készítettem gyorsan finomat a lehető legkevesebb mosogatnivalóval. :)
Hozzávalók:
- olíva olaj
- rizs 2 főre
- só
- egy kis köteg petrezselyem
- 300 g csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sonka hagyma
- 4 db bébi kukorica
- néhány darab zsenge borsóhüvely (mange tout)
- őrölt fekete bors
- őrölt koriandermag
- egy szelet kaliforniai paprika
- egy kiskanál gyömbéres narancslekvár
- negyed gránátalma
- fél mangó.
A rizst (2 főre) forró serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam másfélszer annyi vizet és egy kiskanál sót. Kis lángon főztem amíg ¾-ig elkészül, majd tálalásig a tűzhely mellett langyos helyen hagytam.
A csirkemellett kockára, a fokhagymát szeletekre a salott hagymát félkarikára vágtam. Olíva olajon megpírítottam a csirkét, majd hozzáadtam a hagymákat és hagytam, hogy azok is a csirkével együtt piruljanak tovább. Sóztam, borsoztam.
A kukoricát vastag karikákra, a borsóhüvelyt és a kaliforniai paprikát gyufaszálra, a mangót kockára vágtam.
A gránátalmát meghámoztam, a petrezselymet finomra vágtam. A csirkét felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje és hozzáadtam a kukoricát. Forraltam 2-3 percig majd beletettem az őrölt koriandermagot. Hozzáadtam a (gyömbéres) narancslekvárt, majd amikor az elolvadt, beletettem a maradék hozzávalókat. Megvártam amíg a ragu megint felforrt és félretettem tálalásig.
A rizsbe belekevertem a finomra vágott petrezselymet és a vacsink kész is volt.