Nagyon gyors és nagyon egyszerű. Szinte lehetetlen elrontani. A télre és Angliára való tekintettel konzerv darabos paradicsomból készítettem el, mert jobb minőségű, mint a boltban kapható éretlen és ízetlen friss.
Hozzávalók:
- 250 g spagetti
- só
- olíva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sonka hagyma
- 2 dl vörösbor
- chili (ízlés szerint)
- jó minőségű darabos paradicsom konzerv
- bors
- oregánó (szurokfű)
- csipet cukor
- egy köteg friss bazsalikom
- reszelt sajt.
Feltettem a spagettit sós vízben főni. Amikor elkészült leszűrtem és összekevertem egy kevés olíva olajjal.
Felszeleteltem a fokhagymát és fél karikára vágtam a sonkahagymát, majd olíva olajban üvegesre pirítottam őket. Ráöntöttem a vörösbort és nagy lángon hagytam, hogy a bor a felére forrjon vissza. Hozzáadtam az apróra vágott chilit majd a paradicsom konzervet. Sóztam, borsoztam, beleszórtam az oregánót és a csipet cukrot. Hagytam forrni 2 percig majd a tűzről levéve belekevertem a durvára összevágott bazsalikomot.
Tálaláskor reszelt sajtot szórtam a tetejére.