Anikóval még a Café 57-ben ismerkedtem meg 2,5 éve. Ő nem volt szakács, viszont nagyon szeretett főzni. Érdekelte mélyebben a téma, ezért a munkája mellett hozzánk járt sztázsolni hetente egyszer, hogy jobban belelásson az éttermek és a főzés világába. A kiköltözésünk előtt ő is nagyon sok sikert kívánt, és tudta, hogy min megyünk keresztül, hiszen az ő gyerekei is külföldön voltak / vannak.
Utána szinte csak a Facebook kommentekben kommunikáltunk egymással, és nyomon követtük, hogy melyikünk merre felé halad. Tavaly ősszel láttam, szintén Facebook-on, hogy az akkori munkája feladása után alapított egy főzősulit, ami a Konyhaszigetek (Főzni, szeretni) nevet kapta. A programokat is rendszeresen nyomon követtem, voltak köztük Márton-napi finomságok, kürtöskalács, thai estek, olasz tészták, halak, cukrász készítmények, kenyér, macaron és még egy kis macaron. Annyira sok macaron, hogy ezen a 20-i macaron napon ő is kint volt csupa hófehér falatkával, jobbnál jobb töltelékekkel. Sajnáltam, hogy nem lehetek ott, hogy megkóstoljam.
Annyira jó programjaik vannak, hogy még a télen eldöntöttem, hogy ha legközelebb otthon leszek, akkor mindenképpen el szeretnék menni hozzá, legalább egy beszélgetésre, hogy hogyan mennek a dolgok. Írtam is Anikónak, hogy megyünk haza hamarosan (április 2-16) két hétre és hogy mikor ér rá, meg mik az áprilisi programok a suliban. Anikó nagyon megörült nekem és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem egy estét megcsinálni, ami főleg beszámoló lenne arról, hogy mit csinálok, ki ez a Heston és úgy általában a kinti szakácséletről némi főzőcskével egybe kötve. Hogy a szöszbe ne lenne! Azonnal igent mondtam. Rohanva kitaláltuk azt, hogy miket készítsünk és mi a legjobb időpont.
Heston ételeiben mindig van valami váratlan; vagy az íz vagy a kombináció vagy az állag. Ez a mi ételeinkkel sem lesz majd máshogy.
Anikó persze meggyőzött, hogy ha legközelebb otthon leszek, akkor is csináljunk ilyen hestonos estet, de bonyolultabb ételekkel és menjünk jobban bele a molekuláris gasztronómia részébe. Én meg persze igent mondtam erre is. :)
A mostani beszámolós program április 7-én este lesz, de azért fogunk majd enni is.
A suli honlapján minden információt megtaláltok róla, jelentezni és érdeklődni pedig Anikónál lehet.