Ma megint vasárnap van, és mivel itthon vagyunk mind a ketten, megint főztem valamit. Semmi bonyolultat, csak valami 30 perces egyszerűt és gyorsat.
Feltettem a 2 adagnyi rizst főni és 2 db csőkukoricát a sütőbe a grill alá. Megpirítottam egy marék diót a tűzhelyen, majd félretettem. Megpucoltam és felvágtam fél karikára 4 fej mogyoróhagymát és egy gerezd fokhagymát. Apróra vágtam egy chilit. Összekockáztam a 3 közepes méretű csirkemellet. Felvágtam fél piros kaliforniai paprikát vékony csíkokra. Megpucoltam egy mangót és azt is felkockáztam. Apróra vágtam egy köteg friss koriandert majd lereszeltem egy citrom héját.
Olíva olajon megpirítottam üvegesre a mogyoróhagymát, fokhagymát és a chilit. Hozzáadtam a csirkét és azt is megpirítottam. Sóztam, borsoztam, majd amikor a csirke pirult és kérges volt, hozzáöntöttem 1,5 dl vizet. Hagytam rotyogni egy kicsit, hogy a csirke meg tudjon főni. Hozzáadtam a kaliforniai paprikát, majd főztem még 2 percig. Utána hozzáadtam a mangót, koriandert, a reszelt citromhéjat és a pirított diót. Megkóstoltam, hogy kell-e még bele só vagy bors, majd hagytam, hogy az egész ragu még egyszer felforrjon és levettem a tűzről.
Mire a csirke elkészül, addigra a kukorica és a rizs is kész lesz. A kukoricát rendszeresen forgattam a grill alatt, majd tálaláskor bedörzsöltem vajjal és sóztam. A tányéron a ragut meghintettem reszelt parmezánnal.