5 nap munka után jól esik egy szabadnap. Ráadásul vasárnap van. Ilyenkor általában teszek-veszek egész nap és a dolgaimat intézem. Délelőtt elmentünk vásárolni, és szóba került az vacsora kérdése is, hogy mit együnk. Ah, ez a legnehezebb, kitalálni, hogy mit szeretnénk enni. Ráadásul sok kedvem főzőcskézni sem volt. Elmentünk a közeli szupermarketbe, megbeszéltük, hogy halat fogunk vacsorázni. Kiválasztottunk a pultból 3 tőkehal filét, vettünk hozzá egy avokádót, egy lilahagymát és egy limeot.
Az egész 30 perc alatt kész volt. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra, és feltettem a rizst 2 főre főzni. Megpucoltam a lilahagymát és fél karikára vágtam. Összevágtam 3 összefonnyadt, kiszáradt pici chilit (a hűtőben találtam) apróra, majd egy maréknyi zsálya levelet csíkokra (ezeket a kerti bokorról szedtem le). A halakat sóztam és borsoztam. Kiterítettem a konyha pultra egy csík alufóliát és ráraktam a lilahagymát és a zsálya csíkokat. A halfiléket sóztam, borsoztam, majd a kupac tetejére tettem őket, és nagyjából összekevertem, hogy a tetején is és az alján is legyen hagyma és zsálya. Ráreszeltem a lime-nak a héját, félbevágtam és a fél cikk lime levét ráfacsartam. A kupac tetejére rádobtam az apróra vágott chilit, majd megöntöztem olíva olajjal. Az alufóliát összecsomagoltam és a sütőbe tettem 20 percre.
Amikor a rizs ¾-ig megfőtt hozzákevertem a kockára vágott avokádót, hogy az is át tudjon melegedni.
Szószt külön nem készítettem hozzá, azt ettük, ami az alufóliában benne volt sütés után. A fél cikk lime-ot megint elfeleztem és mielőtt megettük volna ráfacsartuk a halakra és a rizsre. Ittunk hozzá egy pohár chardonnay-t.