A versenyzőknek a Bocuse d'Or már a hétfői nappal elkezdődött. A METRO támogatásával megrendezett 'piacon' kellett kiválogatniuk a zöldségeket a halas fogás köretéhez. Ezt több, mint 200 féle zöldség közül tehették meg.
A piac:
A keddi versenyzőknek a titkos összetevő a tárkony volt.
A magyar csapat válogat
Fotó: Bocuse d'Or
Megkérdeztük ma Tamástól, hogy milyen zöldségeket választott. "Kígyóuborkát, zellert, karfiolt... csak az alapot, mert azt tudtuk, hogy úgyis lesz". Izgulás nem, de határozottság viszont annál több sugárzott belőle.
Fotó: Bocuse d'Or
A holnapi titkos összetevő a turbolya. Az ánizsos ízével igazán különleges kombináció lesz a halhoz.
A magyar csapat; Szabó Kevin, Széll Tamás és Vomberg Frigyes; a 8-as boxban fog főzni. 9:40-kor kezdenek, 14:40-kor tálalják a halat és 15:15-kor a húst.
Fotó: Bocuse d'Or
A rendezők nagy tömegre számítanak, ehhez képest a lelátó nem tűnt óriásinak. Ma a Sirha kiállítást is végigjártuk. Sok helyen nem csak kóstolgatni, de vásárolni is lehet a termékekből. Erről részletesebben külön posztban írok majd.
Az eredmény hirdetés 18:00-kor kezdődik. 20 országból az első 11 jut tovább a 2017-es lyoni versenyre.
Holnap reggeltől estig kint leszünk a versenyen, aki tud, jöjjön szurkolni!
Hajrá Magyarország!