HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • Kerma: Köszi a cikket. Üdvözlettel, Kerma Design falpanelek. (2023.04.18. 21:01) Tinédzserek a konyhán
  • jEnci: @Sólyom Tomi: Bizonyítani nem tudom. Főleg ennyi idő elteltével nem. A cikk 2018-ban van időben. E... (2023.01.27. 23:47) Kiégés
  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) afrodiziákum (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) blog (1) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chef to home (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) covid (2) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (4) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csokoládé (1) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) curry (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) end of an era (1) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felmondás (1) felújítás (1) ferran adria (3) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (21) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kiégés (1) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai nap (1) konyhai pályák (3) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) korma (1) körte (1) kóstoló (1) kovászos (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) létszámhiány (3) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) miscellaneous (1) mise en place (2) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (3) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (3) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) norfolk (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) privát szakács (2) próbanap (2) pub (12) pulpbrother (1) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (3) rizs főzés (2) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (16) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (2) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (4) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (2) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (4) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (2) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2014.06.25. 08:00 jEnci

Taste of London 2014

Címkék: london képek kiállítás taste of london

Évek óta terveztük, hogy megnézzük London legnagyobb kaja fesztiválját, de egészen eddig soha nem jött össze.
Idén az ascoti lóversenyre is készültem, azon voltam már egyszer és hatalmas buli: szép ruhák, kalapok, piknik, fogadások, izgalom, mezítláb fűben táncolás, pezsgőzés és ráadásnak még a királynőt is lehet látni, ahogy integet az alattvalóknak. Szerencsétlenségemre egy időpontban volt mindkettő, így csak az egyik fért bele, úgyhogy a Taste of London-t (London íze) választottuk.

IMG_4997.jpg

Mi az utolsó nap (vasárnap) mentünk ki. A kóstolni kívánt dolgokra a fizetőeszköz az úgynevezett korona volt, amit a jegy áron felül kellett megvenni (1 korona = 1 font). A sima jegy 29 fontba került /fő plusz az elkölteni kívánt korona. Szerencsére a neten elővételben lehetett premium jegyeket is vásárolni 40 fontért / fő, ami tartalmazta a 20 fontos belépőt és 20 koronát is. Erre még ráraktak 4.03 fontnyi foglalási díjat is, úgyhogy a végösszeg 44.03 font / fő volt. Nem olcsó, de így jobban megérte.
Az egyik árus azt mondta, hogy szerencsés napon jöttünk, mert most sokkal több kóstolót adnak mindenhol, mint az előzőeken. Valóban elég bőkezűek voltak mindenhol, de szerintem ez annak köszönhető, hogy mindenki látta már, hogy mennyi alapanyaga maradt, visszavinni már senki nem akarta az üzletbe, így elosztogatták. Ezt jó tudni, máskor is vasárnap megyünk majd! :) Minket a különböző színpadi programok nem hoztak lázba, úgyhogy sétálgattunk, kóstolgattunk, fényképeztünk és jól éreztük magunkat a napsütésben.

A kiállításon 40 étterem vett részt közel 160 fogással, igazi maraton lett volna végigenni az összeset. A többség három plusz egy fogást kínált, a negyedik a hely ikonikus étele volt, amit a többihez képest jóval drágábban kínáltak. Az átlag fogásokat 3-6 koronáért, míg az ikonikusokat 7-20 közötti áron lehetett megvenni. Utóbbit én már meglehetősen extrémnek éreztem, így ezeket ki is hagytuk. Ahogy néztem a standokat, ezzel nem voltam egyedül, mert sok étterem csökkentett az árakon. Pl.: 20 helyett 15-ért vagy 12 helyett 8-ért árulták őket.

Kezdésnek megkóstoltuk az Action Against Hunger 5 csillagos hot dogját (5 korona). Azért 5 csillagos, mert 5 sztárséf alkotta meg. Hagyományos puha buci, nem vajas, nincs pirítva, abban volt mustár, lecsókolbász szerű vékony, csípős virsli és pirított, ropogós hagyma, ketchup és almaszósz.

IMG_5001.jpg

A következő standot az Ametsa with Arzak Instruction foglalta el. Az ő valamelyik ételüket mindenképpen ki szerettem volna próbálni. Az ikonikusat választottuk, ami fish and chips volt (10 korona). Hagyományos bundás halat kaptunk, amit kagylós szószon tálaltak, a chips szerepét pedig a piros és lila burgonyapapír töltötte be. Jópofa, izgalmas és finom is volt.

IMG_5012.jpg

Szerencsénk volt, mert a konyháról kihoztak kis poharakban kóstolót a desszertjükből, ami sült ananász fagyi volt karamellizált tejkrémmel. Mindkettőnknek ízlett, az pedig plusz pont, hogy ingyen osztogatták. Egyébként 4 koronáért árulták, de gondolom ettől nagyobb adagban.

IMG_5014.jpg

Ezen a standon retró kötényeket árultak. Zsolti első kérdése az volt, hogy ez most a konyhába vagy a hálószobába való? Szerintem is-is, fantáziától függ. :) Mindenesetre a honlapon árulnak hozzá combközépig érő zoknit és oldalt masnival megkötős átlátszó bugyit is. A kötény egyébként 25 fontba kerül.
“Mix it up” in the kitchen with The Messy Baker.

IMG_5025.jpg

Koreának volt több pultja is a kiállításon, náluk mindent ingyen lehetett kóstolni, töltött gombócokat, tészta levest, párolt marhahúst, szószokat stb. Ők külön katalógust is osztogattak ‘The taste of Korea’ (Korea íze) címmel, benne a UK-ban is kapható termékekkel és receptekkel. Kihangsúlyozták, hogy jelen vannak Twitteren, Facebookon és Instagramon is. Határozottan nem sajnálták a pénzt marketingre.

IMG_5036.jpg

IMG_5040.jpg

IMG_5043.jpg

Litvánia is hozta a termékeit, itt is ingyen volt az összes kóstoló.

IMG_5046.jpg

IMG_5050.jpg

Zsolti semmit nem szeret meginni melegen, a kakaót sem. Így rendkívül boldog volt, amikor felfedeztük a Hans Sloane nevű cég standját. Ők hideg, csokis, minőségi italokat készítenek. A két legfontosabb szó ebben a mondatban a ‘hideg’ és a ‘csoki’.
Chocolate made for drinking.

IMG_5054.jpg

A Green and Black csoki gyártó cég standja is méretes volt. Minőségi termékeik vannak, amiket a nagyobb szupermarketekben meg lehet vásárolni, így mindenki számára elérhetőek. Megmondom őszintén, nekem a tejcsokis termékeik a kedvenceim, de Zsolti szerint a csoki 60 % felett kezdődik. Szerencsére mindkettőnk megtalálta a neki valót a tömegben. A tányérokra kirakott hatalmas kupacok kóstolók voltak. Senki nem volt szégyenlős, csak boldog, majszoló arcokat lehetett látni. A nap végén akció volt, 6 tábla csokit lehetett venni 10 fontért, ami minőség / ár kategóriában rendkívül kedvező. A saját érdekünkben nem éltünk az ajánlattal.

IMG_5057.jpg

Utunk a keleti éttermek standjaihoz vezetett, mindketten szerettünk volna kipróbálni valamit ebből az ízvilágból is. A Sake No Hana étteremtől kóstoltuk a csirkés tányérukat amihez 7 fűszeres szósz járt (5 korona). Ízes, de nem túl fűszeres, finom fogás volt helyenként ropogós bőrrel a husin.

IMG_5062.jpg

Egy külön sátorban a kistermelők kaptak helyet.
Ki gondolta volna, hogy a pillecukorra érdemes céget alapítani?
Mallow & Marsh

IMG_5086.jpg

Találtunk egy 2013-ban alapított gin céget is. Életem legfinomabb gine ez volt. A 42 %-os alkoholtartalma ellenére is kellemes és iható, egyáltalán nem karcos, inkább kifinomult. Első gondolatom az volt, hogy ezt kár lenne tonikkal higítani.
Pickering’s Gin

IMG_5089.jpg

Találtunk egy standot, ahol virágok egy pohár vízben “áztak” és nagyon dekoratívan néztek ki.

IMG_5093.jpg

Az érdeklődés is nagy volt a pultnál, úgyhogy a srác lelkesen el is magyarázta, hogy mégis mik ezek.

IMG_5094.jpg

Ezek kézzel összecsomózott zöld tea levelek, amiknek a belsejébe valamilyen aromás virágot raktak. Forró vízzel felöntve a virág néhány perc alatt kinyílik a pohárban. Ez eredetileg tea, megkóstoltam és határozottan finom, de asztali dekorációnak is lehet használni néhány napig.
Flora Tea the art of the tea
Zsoltinak sikerült egy klassz, látványos videót is készítenie arról, hogy a virág hogyan nyílik ki.

 

Következő kóstolónk a Taste of London nyertes fogása volt a Club Gascon-nál (7 korona). Roston sült libamáj újhagymával, ropogós burokban.

IMG_5109.jpg

IMG_5110.jpg

IMG_5112.jpg

Mások is alkalomhoz öltöztek. :)

IMG_5118.jpg

Ez egy kukorica leves volt, mandula pürével és rákocskákkal a La Gavroche standjánál (3 korona). Engem nem győztek meg, semmi említésre méltó nincs ebben a levesben és értem én hogy egy-egy fogásból több ezer adagot kell készíteniük, de a Gavroche-tól akkor is valamivel többet vártam volna. Amúgy ők voltak azok, akik az ikonikus ételüket, ami homár és szarvasgomba saláta volt 20 koronáért árulták eredetileg, aztán már ‘csak’ 15-ért.

IMG_5143.jpg

Az utolsó általunk kóstolt ételt a The House of Ho standjánál vettük. Tradicionális vietnami szendvics füstölt lapockával, uborkával korianderrel, répával és fűszeres, csípős szósszal (6 korona). Az összhatás fojtóan száraz volt, a szendvics becsületét a szósz mentette meg, az tette ehetővé. Abszolút csalódás.

IMG_5164.jpg

Záróra felé közeledve mindenki próbálta még kiárulni a meglévő dolgait.

IMG_5161.jpg

Az egyik kenyeresnél egyet fizet kettőt kap akció volt.

IMG_5155.jpg

Kifelé menet a Taste of Thiland részen keresztül kellett menni. Thiföld sem sajnálta a pénzt a marketingre hasonlóan a koreaiakhoz.

IMG_5170.jpg

A hivatalos füzetben láttam, hogy idén először rendeznek Taste of London Winter-t is november 20-23-án. Arra remélhetőleg nem felejtünk el sajtó belépőt kérni és akkor belső információkkal is tudok majd szolgálni.

IMG_5168.jpg

Még több képet itt tudtok nézni.
Fotók: Fejér Zsolt

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr586410859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Michelin-csillagos gourmet fesztivál 2014.06.26. 08:25:20

Az otthoni Gourmet Fesztiválnak sincs semmi oka a szégyenkezésre, sőt, arányaiban még talán sokkal jobb is, de azért az éttermi fesztiválok legnagyobbja és legizgalmasabbja a londoni Taste of London. Jártam már pár évvel ezelőtt is párszor itt, de idén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.06.26. 08:23:47

Én csütörtökön voltam, még nem írtam meg, mert azt emésztgetem, hogy azért volt-e csalódás, mert annyit javult itthon a Gourmet, vagy tényleg gyengébb lett. Voltam már párszor, ezt meg is írtam és végigfotóztam, szenzációsan jó volt: vilagevo.blog.hu/2012/06/27/a_michelin-csillagos_gourmet_fesztival

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.06.27. 01:22:21

@világevő: Nekem ez volt az első Taste of London, 2 éve, amikor a Hinds Head is kint volt, az előkészítést csináltuk hozzá, több ezer adagot három fogáshoz. Az ételektől én is többet vártam volna, a Gavroche levese ezzel a fagyasztva kapható mini rákkal hatalmas csalódás volt, nem azért mert rossz volt, hanem mert a Gavroche ilyenhez adja a nevét. Határozottan nem az ő szintjük. Annyira engem nem győzött meg, hogy ennyi pénzt jövőre, vagy most a télire kifizessek érte még egyszer.
Ezt a cikkedet kétszer olvastam el és a beszámolók alapján én is úgy látom, hogy a Gourmet Fesztivál tényleg évről évre egyre jobb lesz. Fájó szívvel vallom be, hogy eddig mindig lemaradtam róla valami miatt, de a cikked után azt is eldöntöttem, hogy jövőre nem fogok.

sellőlány 2014.06.30. 21:37:55

@jEnci: @világevő: Mindkettőtök bejegyzését elolvastam a témában. Andrásban azt szeretem, hogy elképesztően nyitott minden kultúrára és megfogni, meglátni abból a legjobbat. Amit pedig Enikő lát, az főként szakmailag megalapozott. De ugyanakkor hajlamos is lefogni az ember nyitottságát valamennyire. András fotói inspirálnak, Enikőé (azaz Zsoltié) dokumentálnak. Ezért is szeretem mindkettőtök blogját, így együtt teljes képet ad. Enikő, mikor írsz az új melóról?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.06.30. 21:50:05

@sellőlány: köszi, nagyon érdekes megfigyelés! És persze én is követem a Vajas kenyeret lelkesen a sok szakmai infó miatt!

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.06.30. 23:08:08

@sellőlány: @világevő: Köszi! Most a munka keresésről írok, próbanapokról, meg hogy hogyan kerültem oda, de ez ma délután félbemaradt. Az a terv, hogy utána írok az étteremről is. Aztán a Hedone-t is meg kéne írni, 12 fogást ettünk, 2014-ben a 63. legjobb étterem lett, a vacsink pedig ingyen volt. (a képek Facebookon már fent vannak) Tesóm is kiköltözött, ő egyébként hentes, eszméletlen sztorijai vannak otthoni munkahelyeiről, azokból is szeretnék leírni néhányat.
Idővel összeszedem magam és ez mind felkerül majd. :)

sellőlány 2014.07.01. 07:21:08

@jEnci: Nagyon várom a következő bejegyzéseket, izgalmas volt a rövid ajánlód (haha, mint valami szuper sorozat előtt a TV-ben :-)... Bár kiindulva az előző munkahelyeid munkarendjéből gondolom, a mostani helyen se sokat unatkozol és szabadidőd kb. semmi. Úgyhogy marad a türelmes várakozás. ;-)
süti beállítások módosítása