HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • Kerma: Köszi a cikket. Üdvözlettel, Kerma Design falpanelek. (2023.04.18. 21:01) Tinédzserek a konyhán
  • jEnci: @Sólyom Tomi: Bizonyítani nem tudom. Főleg ennyi idő elteltével nem. A cikk 2018-ban van időben. E... (2023.01.27. 23:47) Kiégés
  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) afrodiziákum (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) blog (1) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chef to home (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) covid (2) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (4) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csokoládé (1) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) curry (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) end of an era (1) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felmondás (1) felújítás (1) ferran adria (3) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (21) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kiégés (1) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai nap (1) konyhai pályák (3) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) korma (1) körte (1) kóstoló (1) kovászos (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) létszámhiány (3) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) miscellaneous (1) mise en place (2) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (3) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (3) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) norfolk (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) privát szakács (2) próbanap (2) pub (12) pulpbrother (1) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (3) rizs főzés (2) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (16) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (2) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (4) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (2) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (4) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (2) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2014.05.12. 08:00 jEnci

Bocuse d’Or 2014 – beszámoló a stockholmi elődöntőről

Címkék: képek stockholm molnár gábor bocuse dor

A versenyt 1987 óta kétévente rendezik meg Lyonban. A 2015-ös januári döntőn 24 ország vesz majd részt a világ minden tájáról. Az európai elődöntőről 20 országból 12, az ázsiairól 12-ből 4, a latin-amerikairól pedig 12-ből 3 ország versenyzői jutnak majd tovább. 3 ország egyénileg, 2 pedig vendégként indul majd.
Lyonban csak a legjobbak szerepelnek Bocuse aranyáért.

IMG_4439.jpg

Az indulók között nincs senki, aki ne azt gondolná, hogy megtiszteltetés ezen a versenyen részt venni, ezért a legjobbat fogják kihozni magukból anélkül, hogy a felkészülés pár hónapjában bármi más számítana. Ha dobogós helyen végeznek, vagy nagyon jó eredményt érnek el, az egy életre szóló elismerés mind a versenyzőknek, mind pedig az országnak, amit képviselnek. Ezen a versenyen van alázat, feszültség, kapkodás, düh, izgalom, stressz, öröm, sírás, remény és bizakodás. Méltán nevezik a szakácsok olimpiájának.
2012-ben Széll Tamás az európai elődöntőn 9. helyezést ért el, majd 2013-ban Lyonban 10. lett. Ez fantasztikus eredmény egy olyan ország számára, aki elsőként vett részt a Bocuse d’Or versenyen.

A 2014-es európai elődöntőt Stockholmban rendezték meg a Gastronord szakmai kiállítás keretében. Az idei évünket Zsoltival már úgy terveztük, hogy ez a májusi svédországi utazás a Bocuse d’Or miatt benne legyen. Ezt 7-8-án bonyolították le, 20 ország indult, mindkét nap 10-10 versenyzett.
Gábort a második napra osztották be a négyes boxba 9 órás kezdéssel, ami azt jelentette, hogy 2-kor tálalta a halat és fél órával később a húst.

Szerdán reggel fél 9-kor volt egy sajtótájékoztató amire mi is elmentünk. Itt néhány érdekességet mondtak a kiállításról:
- 468 kiállító vett részt a vásáron,
- a szervezésben és lebonyolításban a svéd top szakácsok is részt vettek,
- hatalmas hangsúlyt fektettek a svéd termékekre és termelőkre,
- rendkívül büszkék arra, hogy a Bocuse d’Or európai döntőjét ők rendezhetik meg.
Mondtak még néhány szót az étkezési szokásokról is:
- a stockholmiak 2/3-a egy héten kétszer étteremben eszik,
- az emberek 6 %-a vásárol organikus ételt,
- az iskolai menzán ügyelnek arra, hogy a gyerekek jó minőségű ételt kapjanak, mindezt ingyen biztosítják nekik,
- a leggyakrabban otthon elkészített étel a bolognai spagetti. (Ezen mindenki nevetett, de a fickó biztosított minket arról, hogy ez így van. Az olaszok valamit nagyon jól csinálnak!)

Mire leértünk, az első versenyzők már főztek, a többiek pedig a kezdésre készülődtek. Mi aznap a kiállítást néztük meg (erről is lesz képes beszámoló), majd megvártuk a tálalásokat és hazamentünk.
Csütörtökön kilenc után értünk ki, Gábor addigra már javában főzött.

IMG_4222.jpg

Aznap a szurkoló tábor is nagyobb volt, a svédek és a finnek egész lelátó szárnyakat foglaltak el, az angolok megint fúvós zenekarral szurkoltak, a magyarok pedig zászlókkal és sípokkal a jellegzetes szarvas sapkákban biztatták Gáborékat az egyik lelátó első soraiból.

IMG_4201.jpg

IMG_4093-Edit.jpg

Ezen a képen épp Várvizi Péter beszélget Magyarországról a műsor vezetőkkel. A beszélgetésük úgy kezdődött, hogy:
-Péter, milyen nyelven szeretnéd bemutatni Magyarországot angolul vagy franciául?
-Svédül!
Végül franciául beszélt rólunk.

IMG_4119.jpg

A főzés alatt körbejártam minden boxot és néztem őket pár percig.

Az angol versenyző végig higgadtan és kényelmes tempóban dolgozott; az orosz páros egyáltalán nem használta ki a hozzájuk kijelölt commis-t, aki az idő nagy részében csak állt és várta, hogy történjen valami; a svéd boxhoz pedig a sajtó sűrűsége miatt odaférni sem lehetett, Tommy amúgy az ujját is elvágta a nap folyamán.

IMG_4177.jpg

A Molnár Gábor, Pohner Ádám, Várvizi Péter trió folyamatosan kommunikált egymással úgy, hogy a commis-juknak is folyamatosan járt a keze. Gábor a saját dolga mellett figyelt arra is, hogy mögötte Ádám és a másik commis is mit csinál. Az időmérőket Péter kezelte és szólt, ha lejártak, de Gábor még ezeket is észben tartotta. Péter előtt amúgy egy kisebb könyv méretű jegyzetfüzet volt, amiben követte, hogy mikor, melyik lépés jön.

IMG_4217.jpg

IMG_4308.jpg

Eszméletlen profin dolgoztak.

A hal tányér értékelése előtt a zsűri kapott egy rövid füzetet Magyarországról. A francia zsűritag valami igazán szórakoztatót találhatott benne, hogy így mosolyog rajta:

IMG_4280.jpg

A hal tányérunk csodálatosan nézett ki, ránézésre ez egy két Michelin csillagos fogás.

hungary_fish_plate.jpg                               Fotó: Bocuse d'Or

Fekete tőkehal és norvég garnéla ördögszekér gombába tekerve
Köretek: osztrigazselé ravioli fekete kagyló tatárral; spárga cannelloni sabayonnal, mezei virágokkal, mandula tallérral és friss fűszerekkel; grillezett osztriga tortácska jakab kagylóval, spenótos karalábéval

A hús tálalásakor több órás feszültség és hajtás után már látszódott a főzés vége. (A tál kiküldése után a csapatnak még le kellett takarítania, amit szintén pontoztak.)

IMG_4329.jpg

IMG_4369.jpg

hungary_meat_tray.jpg                               Fotó: Bocuse d'Or

Balzsamos naranccsal glaszírozott frikandórolád marinált sertésláb 'szirmokkal' és véres hurkával, citromos morzsába forgatva, füstölt paprikával ízesített jus-vel
Köretek: hagymalekvárral töltött hagyma kupola mustáros almazselével; petrezselyemmel töltött csíkozott burgonyatorony fekete olívabogyó tatárral; csicseriborsó tésztából készült "virágláda" tönkölybúzával töltve béarni mártással és cukorborsó raguval

hungary_meat_plate.jpg                               Fotó: Bocuse d'Or

A magyar zsűritag idén Hamvas Zoltán volt, itt épp Gábor hús fogását kóstolja. A kép alapján jónak tűnik!

IMG_4393.jpg

Innentől már csak várni kellett.
Gábor az eredményhirdetés előtt ezt mondta:

“Három dolog. Az egyik: mindent maximálisan teljesítettünk, minden pontosan úgy jött össze, ahogy elterveztük, a legjobb formánkat hoztuk. A konyhai zsűri folyamatosan árgus szemekkel figyelte minden mozdulatunkat: a tisztaságot, a pontosságot, a fegyelmet, a hulladékfelhasználást, az egész koreográfiát. A másik: elképesztően erős volt a mezőny, szinte hihetetlenül. A harmadik: még ebben az erős mezőnyben is úgy érezzük, hogy a teljesítményünkkel be kell jutnunk a döntőbe.”

Még 2013 végén a Magyar Bocuse d’Or Akadémia jelentkezett a verseny európai selejtezőjének 2016-os rendezési jogára. Izgatottan vártuk az eredményhirdetést azért, hogy Gábor és csapata bejut-e a lyoni döntőbe és azért, hogy Magyarország elnyeri-e, Ausztriával szemben, a rendezést.
Meglepődtem, amikor a díjátadó ünnepség elején láttam, hogy Schmitt Pál helyet foglal a díszvendégek között.

IMG_4434.jpg

A hosszú beszédek után végre elkezdődött a díjátadó is.

A legjobb commis-sal kezdték, amit az orosz lány kapott meg, és borzasztóan örült neki.

IMG_4485.jpg

A legjobb hús díját Finnország nyerte meg.

IMG_4501.jpg

A legjobb hal díját Franciaország kapta.

_JEF1445.jpg                               Fotó: Bocuse d'Or

Bronz érmes lett Norvégia.

IMG_4514.jpg

Az ezüstöt Dánia vihette haza.

IMG_4521.jpg

Az aranyat pedig a svéd csapat.

IMG_4548.jpg

A lelátón a tömeg őrjöngött, annak ellenére, hogy állítólag a svédek visszafogottak. Ezúttal mindenki tapsolt, örült és Tommyt ünnepelte.

IMG_4585.jpg

Figyelemre méltó, hogy a három dobogós helyen az északi országok szerepeltek.

IMG_4592.jpg

Molnár Gábor és csapata a 9. helyen végzett, ezzel Magyarország bejutott a 2015-ös lyoni döntőbe. Magunk mögött hagytunk olyan országokat, mint Németország, Ausztria, Svájc, Olaszország és Spanyolország.

A svéd herceg jelentette be azt, hogy ki rendezheti a 2016-os Bocuse d’Or-t: Magyarország! Nagyon örültünk, én pedig már értettem, hogy miért volt ott Schmitt Pál. Angolul köszönte meg a bejelentést, kb. 16-szor elmondta, hogy “Készen állunk!”, a beszédében megemlítette, hogy “…én egyébként olimpiai bajnok is vagyok…” majd közölte, hogy “Budapest egy csodálatos ország!”. Ezek után kár, hogy a diplomájáról elfelejtett beszélni. Európa rajtunk mosolygott, én pedig a kezembe temettem a fejemet.

IMG_4533.jpg

Rohadtul bízom abban, hogy a kormány elég pénzt tett félre a költségvetésben ennek a szervezésére, mert ha 2016-ban 20 európai ország gasztró csapata özönlik Budapestre keresve a legjobb magyar termékeket és termelőket, akkor majd fel tudjuk őket mutatni megfelelő mennyiségben és minőségben. Merthogy ezek profik, az átvágás és ügyeskedés nem fog játszani, és itt az sem lesz elég, hogy a csúcs éttermeink Ausztriába járnak át vásárolni. Ők tojnak majd az osztrák termékekre, azért lesznek Budapesten, hogy a magyar dolgokat ismerjék meg.

“Magyarország számára a rendezési jog kivételes lehetőség arra, hogy reflektorfénybe helyezze étkezési kultúráját, megvillantsa turisztikai vonzerejét, ami nem csekély kihívás is egyben. Európa minden részéről érkeznek szakmabeliek és újságírók. Kíváncsiak a vendéglátás színvonalára, keresni fogják a minőségi, sőt, világszínvonalú magyar termékeket.” - MBTBD

Ne értsen félre senki, örülök, hogy a kormány a magyar gasztronómia mellé áll, az nem tetszik, hogy ezt kommunista, nem európai, módon teszi.

Azon is megdöbbentem, hogy a verseny előtt a híradásokban, közmédiában semmit nem találtam sem Gáborról sem pedig a Bocuse d’Or-ról. De még a hivatalos oldalon is a legfrissebb információ az volt, hogy majd megyünk. Máshol még ennyi sem. Fociban, ha EB-re mennénk, ez nem fordulna elő. Pedig állítólag a magyar konyha világhíres. Utólag persze már mindenki ír róla, hogy de jó, nagyon szuper, ügyesek vagyunk. Ettől azért több járna a magyar csapatnak és a szakácsoknak. Minimum egy stadion.

Molnár Gábor az m1 híradójának azt mondta, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy ezen a versenyen részt vehet. Nem mostani álom ez, találtam néhány fényképet a 2008 februári Hagyomány és Evolúció versenyről, amin Széll Tamás (Onyx) lett az első, Gábor a második és Sárközi Ákos (Borkonyha) a harmadik.

IMG_4467.jpg

IMG_4464.jpg

IMG_4789.jpg

Ez volt Gábor akkori halfogása.

IMG_4471.jpg

Ezen a képen pedig Várvizi Péter követi a versenyt, mint néző. Én piros kockás ingben (fekete hajjal!) állok a pult másik végén. Emlékszem, én még suliba jártam, és azért, hogy el tudjak menni a versenyre anya igazolást írt az utolsó három órámra. Mondtam neki, hogy szerintem ez szakmailag hasznosabb lesz, mint az iskolapadban ülni. Jó fej anyukám van mi? :)

IMG_4545.jpg

 

A 2014-es versenyről még több képet ide kattintva tudtok nézni.

 

Források:

  • Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldala
  • http://www.bocusedorhungary.hu/
  • http://www.gaultmillau.hu/
  • http://www.bocusedor-europe.com/the-contest/presentation-of-the-contest/presentation-of-the-contest
  • Fotók és videók: Fejér Zsolt

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr616153829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.05.12. 11:21:19

Gratula, nagyon élvezetes írás!

Míg Angliában időztél, itthon a kommunizmus irányába fordultak a dolgok...

Gábor halételén nem találok minden felsorolt alkatrészt...

A főszereplők első említésekor célszerű lenne kiírni a családi nevüket, mivel remélhetőleg nem csak szakmabeliek és gasztrobuzik olvasnak...

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.05.12. 11:57:45

@Hepci: Köszi!

Ebből a részből kimaradtam volna, de a díjátadón felmentem a lelátóra a magyar csapathoz, mivel én úgysem fényképezek és nincs értelme lent a szűk sajtó folyosón nyomorogni. Amúgy udvarias voltam, bemutatkoztam a körülöttem lévőknek, és leültem. Kb úgy éreztem magam, mintha 40-50 évet mentem volna vissza az időben abból, amit ott hallottam. Akkor én még nem éltem, csak beszámolók alapján gondolom, hogy ilyen lehetett. Nem Schmitt Pál volt az egyetlen politikus az átadón, érdekes, hogy erről sehol nem ír a média, de ők meg úgy mászkáltak a VIP részen, mint akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi ez az egész és miről szól. De mi, ugye, készen állunk!
Ez amúgy is egy zárt klub, ahol nem látják szívesen az idegeneket. Akkor is az volt, amikor elmentem Magyarországról, és sajnos most is az.

Ezt az egyetlen leírást találtam a tányérra, a Bűvös Szakácson ígérték, hogy elemezve lesznek az ételek részletesebben, receptekkel.

Kösz, javítom. Facebook-ra kiírtam a rendes nevüket, de itt már elmaradt.

odamondó 2014.05.12. 20:18:41

WTF Bocuse d'Or Mo.-n?!?!?!?!?!!!4négy4négy!?!

cibulette 2014.07.18. 01:22:41

Jo volt olvasni:)
Üdv:Molnar Gabor
süti beállítások módosítása