HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016
  • jEnci: @sellőlány: :D :D A mostani főnököm is azt mondta, hogy naivan azt gondolom, hogy majd lesz időm d... (2016.07.17. 10:56) Terhesen a konyhán II/II
  • jEnci: @rambo13: @Benikuty: Nekem nincs azzal bajom, hogy az adott kormány támogatja a gasztronómia enn... (2016.06.02. 13:52) Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felújítás (1) ferran adria (2) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (20) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai pályák (2) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) körte (1) kóstoló (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) mise en place (1) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (2) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (2) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) próbanap (2) pub (7) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (2) rizs főzés (1) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (11) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (1) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (3) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (1) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (3) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (1) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2013.01.31. 23:33 jEnci

Bocuse d'Or 2013 - a verseny

Címkék: lyon bocuse dor széll tamás sirha

A magyar csapat a Bocuse d’Or második napjára (01. 30.) volt beosztva. Az verseny első felét előző nap, mi nem néztük végig, mert ebéd foglalásunk volt egy étterembe és ha kimegyünk csak végigrohantuk volna az egész napot. Viszont elhatároztuk, hogy másnap korán reggel már ott leszünk és végig követjük az eseményeket.

IMG_1100.jpg

Reggel 8-kor az álmos Lyon-on átvágtuk magunkat és kb. 8.45-re a helyszínen a magyar standnál is voltunk (11-es box). Annak ellenére, hogy a lelátók még üresek voltak a látvány sokkoló volt. A székeken és falakon mindenhol japán, norvég és usa zászlók voltak kirakva. A sajtó kártyákkal rendelkezők korábban felmentek és kirakták a zászlókat, mondván azok foglalt helyek. Ez aztán a szervezés, kérem szépen!
A szurkolók előtt a kapuk csak 9-kor nyitottak, akkor pedig hatalmas zaj közepette minden nemzet betódult. A franciák fújták a kürtöket, az Egyesült Királyság szurkolói zenekarral vonultak, míg a japánok tapsolókkal és egyenköpenyben foglalták el a helyeiket…
Lentről csupán annyit láttuk, hogy a magyarok az álló lelátón táboroztak sok japán társaságában. Reméltük, hogy nem fognak kiszorulni. 30 perc után pedig egyetlen japánt sem lehetett köztük látni, viszont magyar zászlókat és a nemzeti színű szarvas sapkákat mindenhol. :) Erről a többi újságíró is megjegyezte, hogy mennyire klasszak. :)

Tamásék 9:40-kor kezdtek neki a főzésnek, a magyar szurkolók pedig bátran bíztatták őket. Az asztalon több órát is elindítottak.

A csapatnak amúgy volt egy francia mosogatója is, akinek a lelkére kötötték, hogy semmit ne dobjon a szemétbe, amíg ők nem mondják. Úgy tűnt, hogy jól tudtak együtt dolgozni.

IMG_1173.jpg


A főzés során Tamás és Ádám is nagyon koncentrált. 12-ig a sajtó is egészen közel mehetett a boxokhoz.

IMG_1175.jpg

Az interjúkat főleg Hamvas Zoltán adta, de ha Tamás kérdezett tőle valamit, azonnal rá figyelt. Ez sem volt egyszerű, a szurkolók miatt akkora hangzavar volt a csarnokban, hogy még nekik is majdnem kiabálniuk kellett, ha hallani akarták egymás hangját.
Hamvas Zoltán mindenkinek elmondta, hogy minden tervszerűen halad és hogy “jól állnak”. Megnyugtató volt ezt hallani.

IMG_1163.jpg

Közben mi végigjártuk a többi standot is. A franciához alig lehetett hozzáférni, szinte végig 3-4 kamera filmezte és interjúztatta őket + a fotósok. Ha amúgy nem lett volna elég nyomás rajtuk, akkor a hiányzót azonnal megkapták. Ott jártunkkor pont libamáj sült a tepsiben és fogadni mertem volna, hogy szarvasgomba is lesz a menüben (és amúgy volt!).
A verseny során az észt coach elájult és mentővel vitték el. Pletykák szerint a fickó már előző nap is enyhén ittas állapotban volt, erre rátett az idegesség, ma (01.30.) pedig a kórházban kötött ki. Innentől kezdve az észt csapat edző nélkül csinálta végig az egész versenyt. Nem lehetett könnyű. (A 14. helyen végeztek.)

10 órától a Sirha TV is adott adást, amit élőben lehetett követni a neten. Egyesével bemutatták az aznap induló országokat is. A magyar pulton a kipakolásnál több bűvős kockát is elhelyeztek, amit a műsorvezetők érdeklődéssel forgattak.

A boxok előtt két hosszú asztal volt elhelyezve a zsűrinek, amit a felszolgálók a reggel folyamán gondosan meg is terítettek. Hogy a terítés tökéletes-e azt két felszolgáló ellenőrizte az asztal két végétől egymással szemben állva. Minden pohárnak pontosan egy sorban kellett lennie. A zsűri asztalaira felkerült még ásványvíz, bor, pezsgő és egy kis kenyér is.

IMG_1117.jpg

Az első halas tányért 13.00-kor tálalták, innentől kezdve a még folyamatosabb hangzavar garantált volt. Az összes újságírót már 12-kor kizavarták a boxok elől, úgyhogy mindenki csak kijjebbről figyelhette az eseményeket és a tálalást. 12 ország sajtója szűken, de még elfért az erre kijelölt sávban.
Az ováció a szurkolók körében is hatalmas volt, a lelátók előtt tömegek álltak sorban a bejutásért, ha valaki pedig kiment, akkor semmi garancia nem volt rá, hogy vissza is tud majd jutni.
A boxokban is pattanásig feszült a helyzet, mindenki a tálalásra és az ételeire koncentrált.
A magyar hal étel tálalása előtt 30 perccel csak annyit láttunk, hogy Tamás egy fehér papírtörlőt dug az orrába. Ment a találgatás, hogy “lehet, hogy csak náthás”, de az igazság az, hogy szegénynek elkezdett vérezni az orra az idegességtől. A munka azonban ment tovább, Tamás pedig szerencsére jobban lett.

Annyit sikerült látnunk, hogy az angoloknál a sütőre ki volt rakva egy “Keep calm and carry on”-os plakát. Ők is idegesek voltak. (De hát ki nem, ha egyszer ekkora a feszültség?)

Tamás halas táljai fantasztikusan néztek ki. Rombuszhal, homár, lángos tokhalkaviárral és az “improvizált” köret.

A húsos tál pedig szintén lélegzetelállító volt, ír marha, mangalica szalonna, petrezselyem jus, gyulyásleves, gombával töltött répa, konfitált sütőtök, marinált cékla, hagymakompót, hagymalekvár, szarvasgomba és a többi… A műsorvezetők próbálták kimondani azt, hogy “mangalica”, de nem ment nekik egyszerűen, a “gulasch” könnyebb volt. A húsos fogás tálalásánál pedig beszéltek egy kicsit a magyar nyelvről is. Hogy semmihez sem hasonlítható, egyedi és a mangalica leegyszerüsítve csak “hairy pig” lett.

IMG_3387.jpg

IMG_3390.jpg

Utánunk már csak a Japánok tálaltak és kóstolás, majd takarítás után vége lett a főzésnek. Annyi információt sikerült megtudnunk a magyar csapatról, hogy az egyik köret nem sikerült úgy, ahogy tervezték és a zsűriből a gulyást sem mindenki kóstolta meg, mert nem volt az asztalon kanál. Apróság, azonban mégis bosszantó hiányosság.

Az eredményhirdetésig még volt 2 óránk, felmentünk a sajtó szobába kicsit szuszanni. Ez hiba volt. Az ünnepség 17:30-ra volt kiírva, mi 16:50-kor elindultunk lefelé. A bejárat előtt hatalmas tömeg várt minket, nem tudtuk, hogy miért nem mehetünk be. Végül kiderítettük, hogy sokan visszaéltek a sajtóbelépőkkel, mivel a bejáratnál álló személyzet sem vitte túlzásba az ellenőrzést. Csodás. A tv-sek hatalmas kamerákkal és mikrofonokkal mehettek. Ezúttal a méret volt a lényeg, akinek nagyobb gépe volt, az mehetett előbb. Zsolti tolakodásban jobb mint én, ráadásul egy méretes fényképező is volt a kezében, úgyhogy őt előbb beengedték. Na szép, én meg ott maradtam. Annyi eszem azért még volt, hogy a félig üres (de azért még így is hatalmas) fotóstáskáját elkérjem tőle, hogy engem is beengedjenek. Mellettem egy francia nőci fejvörösödésig veszekedett a biztonsági őrrel, hogy miért nem mehet be. A fickó elhajtotta, esélye sem volt, én meg próbáltam a kártyámat mutogatni és bájosan mosolyogni meg türelmesen várni. És igen, végül csak beengedtek, de a tömegnyomor a pódium előtt csak fokozódott. Ahol ma reggel/délután 12 ország sajtója épp hogy csak elfért, oda most 24 ország újságírója próbált bezsúfolódni.

IMG_3411.jpg

Na nem panaszkodom, mert még vizet is kaptunk és egy széket is sikerült szereznem az egyik magyar fotósnak, hogy lásson a fejeken túl is. :) Ezzel a székes akcióval úgy éreztem, hogy én vagyok a nap hőse (persze csak a csapat után).
Viszont azt megállapítottam, hogy mi vért izzdtunk azért, hogy bejussunk, de a biztonsági őrök is megizzadtak a “sajtóval” azaz a velünk való küzdelemben. Na mindegy. A ceremónia elkezdődött, és most már mindenki csak erre koncentrált.

Az ünnepség hosszúra nyúlt, bevonultak a műsorvezetők, a Bocuse intézet tagjai, a séfek, a segítők, az ott dolgozók, mind a 24 csapat az ország zászlókkal (tisztára olyan volt, mint az Olimpián) és persze hatalmas hangzavar, taps, kiabálás, dudakürt kiséretében maga Paul Bocuse is. Egészen meg volt hatódva.

IMG_3419.jpg

Aztán elkezdődtek a díjátadók, a különdíjakkal kezdték, ahol a legjobb plakát díját Magyarország kapta. Örültünk, tapsoltunk meg kiabáltunk. Kezdésnek nem volt rossz! :)

IMG_3433.jpg

IMG_3438.jpg

IMG_3593.jpg

Legjobb promóció: Guatemala
Legjobb hal étel: Norvégia
Legjobb segítő és legjobb hús étel: Egyesült Királyság

A helyezéseknél, amikor kinyitották a borítékokat, olyan csönd lett a teremben, hogy a légy zümmögését hallani lehetett volna.

3. Japán – a commis annyira meg volt hatódva, hogy nem bírta abbahagyni a sírást
2. Dánia
1. Franciaoszrág – a borítékot Paul Bocuse bontotta ki és az ország nevet is ő olvasta fel. A feszültséget tapintani lehetett volna a csarnokban. Látszott rajta, hogy nagyon-nagyon büszke! Úgy tűnik, a francia csapat bírta a nyomást.

IMG_3575.jpg

Aztán egy kicsit oszlott a nép, mi is gratuláltunk Tamáséknak, 10. hellyel a 24-ből első alkalommal a világ legrangosabb szakácsversenyén nagyon szép munkát végeztek!

IMG_1404.jpg

 

Azt hiszem, ezek után méltán mondhatjuk azt a magyar konyhára, hogy híres. :)

 

További tudósítások:

- Origo: Percről percre
- Világevő: Széll Tamás a házban
- Index: Félelem és reszketés a céklapokolban
- Hvg: … a magyar csapaté a tizedik hely… , fotógaléria
- Bűvös Szakács: Széll Tamás Lyonban

 

A magyar halas tányér és a hús tál hivatalos fotói (forrás: Sirha):

hongrie_assiette_poisson.jpg

hongrie_plat_viande.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr545055916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2013.02.02. 15:27:15

Hát, az egyik felem azt mondja, hogy nagyon-nagyon szeretném egyszer én is élőben megnézni magamnak a Bocuse d'Or-t, a másik felem viszont azt dübörgi, hogy ilyen hangzavar közepette rövid időn belül meg is bolondulnék...
Mindenestre remélem, hogy életre szóló élményben volt részetek, és természetesen mérhetetlenül büszke vagyok a magyar sikerekre!

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.02.02. 16:41:18

@HunMoiselle: nem egyszerű az tény, még a sajtós helyekért is küzdeni kellett, de szerintem megérte. Meg aztán nem volt rosszabb, mint az Olimpia vagy egy élő koncert.

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2013.02.02. 17:19:20

@jEnci: Hát ez az! Olimpiára még ingyenjeggyel is többször, nagyon alaposan megfontolnám, hogy kimerészkedjek-e. Koncertekre pedig - egy-két kivételtől eltekintve - csak komolyzenei koncertekre járok...
De azért a Bocuse d'Or-t, - ha más nem, füldugóval -, mindenképpen meg kéne járni egyszer! :-)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.02.02. 17:28:26

@HunMoiselle: nem vagyunk egyformák, én bírom a dübörgést :-) Meg aztán a következő lyoni döntőig még van 2 év, addig még te is barátkozhatsz a gondolattal :D