HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016
  • jEnci: @sellőlány: :D :D A mostani főnököm is azt mondta, hogy naivan azt gondolom, hogy majd lesz időm d... (2016.07.17. 10:56) Terhesen a konyhán II/II
  • jEnci: @rambo13: @Benikuty: Nekem nincs azzal bajom, hogy az adott kormány támogatja a gasztronómia enn... (2016.06.02. 13:52) Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felújítás (1) ferran adria (2) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (20) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai pályák (2) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) körte (1) kóstoló (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) mise en place (1) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (2) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (2) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) próbanap (2) pub (7) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (2) rizs főzés (1) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (11) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (1) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (3) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (1) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (3) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (1) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2013.01.07. 14:30 jEnci

Hakkasan - London, avagy egy csillagos kínai

Címkék: london hakkasan kínai étterem

IMG_6716.jpg

A Hakkasan kínai étteremlánc. Ettől még nem is lenne annyira különleges, de ők a kínai kaját csúcsminőségben produkálják. Az első londoni Hakkasan (Hanway Place) 2001-ben nyitott és 2003-ban megkapták a Michelin csillagot. Nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ne tetszett volna az, amit ott evett. Egy ideje már nekünk is tervben volt, hogy elmegyünk és ez néhány hete végre össze is jött. Zsoltival Londonban bóklásztunk egész nap, mondtam neki, hogy azt csináljuk majd, amit ő szeretne, mert szülinapja volt. Azt is megbeszéltük, hogy este elmegyünk majd valahova kajálni, de asztalt sehova nem foglaltunk, mondván majd kitaláljuk, hogy hol eszünk. Ki is találta este, hogy menjünk el a Hakkasan-ba, mert nincs messze. Felpattantunk egy buszra és odamentünk. Nekem azért voltak kétségeim, hogy szombat este 7-kor lesz-e még asztaluk két főre, de egy próbát azért megért.

Amikor odaértünk két ‘kétajtósszekrény’ fickó állt az ajtóban és egy recepciós kisasszony, aki kérdezte, hogy asztalt szeretnénk-e két főre. Aham, azt. Ijesztőnek tűnt a bejárat, körbe minden fekete téglával volt építve, és a pincébe szintén fekete lépcső, fekete fal enyhe piros fénnyel megvilágítva vezetett le. Az ajtós kisasszony letelefonált, hogy van-e szabad asztal. Tök jó, van, mehettünk 3 emeletet le a piros félhomályban.
Leérve nagyobb recepciós pult volt, mint némelyik szállodában. Ezzel szemben legalább 5 vázában hatalmas orchidea csokrok díszelegtek. Meg is tapogattam őket, hogy igaziak-e, de azok voltak. Elvették a kabátjainkat, kérdezték a nevünket és mondták, hogy 9-ig maradhatunk. Szóval volt másfél óránk vacsorázni.

Az asztalunk elég picike volt, úgy tudtam csak beülni ha kihúzták, Zsoltival meg romantikus közelségben voltunk egymáshoz. Itt is csak félhomály volt és ameddig a szem ellátott minden irányban emberek ettek, ittak vagy álltak a bárban az asztalukra várva.

IMG_1268.jpg

Elsőnek kértünk egy üveg vizet. Még ez is dizájnos volt. Az étlap nézegetése közben Zsolti viccesen felhívta a figyelmem arra, hogy az első oldal bal felső sarkát inkább hagyjam figyelmen kívűl. Mondom miért? Haha… A fogások 140-160 fontba kerültek/fő. Idő hiányában a degusztációs menü sem jöhetett szóba, úgyhogy maradt az a la carte.

IMG_1267.jpg

Végignéztük a borlapot is és örömmel láttuk, hogy 4 féle magyar bor is helyet kapott rajta. Az utóbbi hónapok tapasztalata az, hogy most már minden magát valamire tartó étterem tart néhány magyar bort.
Ezúttal mi inkább rendeltünk egy üveg szakét, csak hogy hűek maradjunk a hely szelleméhez. Szobahőmérsékleten ittuk, mert a melegért egyikünk sem rajong igazán.

Előételnek Dim Sum gombócokat (Dim sum platter) és szezámmagos rákokat (Sesame prawn toast) kértünk. Mindenen megosztoztunk. Ezekhez kaptunk még szójaszószt, egy csípős olajos szószt és egy édes paprikásat is. Egyetlen bajunk volt velük, hogy túl hamar elfogytak.

IMG_1270.jpg

Én sajna minden egyes kínai/japán étteremben küzdök a pálcikával és minden egyes alkalommal megfogadom, hogy nem, nem kérek rendes evőeszközt, inkább küzdök. Ennek következtében egy gombóc a tányéromon darabokra hullott, egy rák meg az asztalon landolt. A vacsora végére pedig beálltak a kezemben az izmok, mert annyira szorítottam a pálcikát. Zsolti meg persze jót röhögött rajtam. Legalább jól szórakoztunk, na. :)

Főételnek mindketten szent jakab kagylót kértünk. Ezeken is osztoztunk. Az egyik egy kagylós, rákos gombóc (Scallop and prawn cake) volt, a másik pedig gyömbéres szent jakab kagyló (ginger scallops). Kértünk egy adag rizst is hozzá, amit a felszolgáló osztott ketté az asztalunknál. Ő vágta fel továbbá a kagylós rákos falatokat is. Aztán magunkra hagyott minket, mi meg elkezdtünk enni. Nekem minden nagyon ízlett: a kagylók puhák voltak, a szószok frissek, a zöldségek pedig roppanósak.

IMG_1273.jpg

IMG_1274.jpg

A desszert lapon mindegyik tétel alatt volt bor ajánlás is. Én kinéztem magamnak azt amelyikhez a Tokajit ajánlották. :)

IMG_1275.jpg

Kókuszos, ananászos, lime-os, nálam tuti befutó, nem is gondolkodtam sokat, hogy melyiket kérjem. Annyira ízlett, meg aztán az adag sem volt hatalmas, hogy előbb megettem, mint Zsolti az övét. Ilyen velünk azért még nem fordult elő. Ezeken nem osztoztunk, csak megkóstoltuk egymáséit.

IMG_1278.jpg

Zsolti csokis-narancsos poharat kért (chocolate orange pot). Ennek a tetején volt egy vékony csokilap két lyukkal. Ebbe a lyukba a felszolgáló beletöltötte a meleg csokiszószt, ami megolvasztotta a tetőt és a krémet is. A tető így elegánsan belesimult a pohárba. A krém alján amúgy csokis durrogós cukorka is volt.

IMG_1280.jpg

A vacsora után beszélgettünk egy kicsit a felszolgálóval. Megkérdeztük, hogy kb. hány ember eszik itt egy-egy szerviz alkalmával, ugyanis háromnegyed kilencre a bárban egy gombostűt nem lehetett volna leejteni, annyira sokan voltak. A bejáratnál ugyanez volt. A fickó azt mondta, hogy hétköznap ebédre 200-an vannak, de péntek szombat este kb. 600 fő fordul meg náluk. Wow! Mindezt egy csillaggal. Nem semmi.

Legközelebb tuti, hogy foglalunk asztalt.
Mivel az adagok nem hatalmasak három fogást mindketten gond nélkül meg tudtunk enni, és nem, nem maradtunk éhesek, csak nem éreztük azt, hogy szétpukkadunk. De ez gondolom a kiválasztott könnyű halas ételeknek is köszönhető volt.

Látogatás: 2012. December 15.
Fizettünk: 2 előételért, 2 főételért, 1 tál rizsért, 2 desszertért, 1 nagy üveg vízért, 1 üveg szakéért, 13 % szervizdíjjal 183 fontot
.

Hakkasan
8 Hanway Place
London
W1T 1HD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr865003166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.