HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016
  • jEnci: @sellőlány: :D :D A mostani főnököm is azt mondta, hogy naivan azt gondolom, hogy majd lesz időm d... (2016.07.17. 10:56) Terhesen a konyhán II/II
  • jEnci: @rambo13: @Benikuty: Nekem nincs azzal bajom, hogy az adott kormány támogatja a gasztronómia enn... (2016.06.02. 13:52) Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felújítás (1) ferran adria (2) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (20) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai pályák (2) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) körte (1) kóstoló (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) mise en place (1) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (2) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (2) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) próbanap (2) pub (7) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (2) rizs főzés (1) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (11) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (1) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (3) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (1) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (3) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (1) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2012.08.20. 00:12 jEnci

Steak-et sütöttünk otthon

Címkék: lakoma kakukkfű snidling steak pirított burgonya sirloin hús krumplival snidling szósz kevert saláta dresszing salátához

Körülbelül azóta ki voltam éhezve egy jó steak-re, amióta a húsos pályán rendszeresen sütöm őket. Annyira jól néznek ki, jó az illatuk, szó szerint öröm rájuk nézni. Gondolom az evés része is ilyen lehet a vendégeknek az asztalnál. Főleg akkor sóvárgom utánuk, ha éhes vagyok szerviz végén. Ah – ide nekem egyet, azonnal! Dehát ez nem így megy.
Szabadnapjaimon aztán elfeledkeztem a sóvárgásomról, mert nem volt a szemem előtt. Zsolti viszont nem, mert szinte kétnaponta hallgatta a nyavalygásomat, hogy “még mindig nem ettünk steak-et!” Úgyhogy felvetette, hogy mi lenne, ha egyik nap sütnénk egyet itthon. Jóóóóó, bologattam, ahogy csak tudtam. Úgyhogy fogtuk magunkat és elmentünk steak-nek valót vásárolni.

IMG_0978.jpg

Az utunk a Waitrose-ba vezetett, mert biztosak voltunk benne, hogy ott lehet olyan húst kapni, amilyet szeretnénk, ráadásul a minősége is jó lesz.
A boltba belépve a zöldséges részhez érkeztünk először. Ide beraknám a köztünk lezajlott beszélgetést:

- Zs: a steakhez valami salátát kéne enni, nem?
- E: ehetünk hozzá azt is.
- Zs: miért, mit akarsz még egy 300 g-os húshoz?
- E: krumplit. Az íze miatt, mert finom.
- Zs: most komolyan? Aztán csak még dagadtabbak leszünk…
- E: (nevetek) na jó akkor elég lesz a saláta.


Odébbsétáltunk és megvettük a zöldeket. Mentünk volna tovább, megálltam. Zsolti rámnéz, kérdi, hogy mi van.


- E: én akkor is akarok krumplit venni!
- Zs: ne már, most komolyan? (nevet)
- E: IGEN! HÚST KRUMPLIVAL KELL ENNI, mert az finom és én szeretem, te meg eheted a salátad hozzá, ha nem kérsz! (nevetek)
- Zs: (megadóan és mosolyogva) jó, akkor vegyél krumplit is.

Hehe, vettem is!

A húsos pultnál kiválasztottunk egy több mint 1 kg-os sirloin-t (hátszínt). A papírján az volt, hogy szárazon és csonton érlelt. Mondtuk az eladónak, hogy az egészet elvisszük. Meglepődött, mi meg szabadkoztunk, hogy hát… izé… steak 3 főnek lesz. Akkor is csodálkozva nézett ránk, még az árát is elmondta, hogy biztos, hogy el akarjuk-e vinni, de mondtuk, hogy jó, visszük.

IMG_0977.jpg

Itthon a húst sütőpapírba tekertem, majd egy tányoron a hűtőszekrényben helyeztem el másnapig.
Az az igazság, hogy már alig vártam azt a bizonyos másnapot.

Reggel aztán kitettem a pultra megint, hogy szobahőmérsékletű legyen, amikor sütöm. A papírt csak a szeletelés előtt szedtem le róla. (Így bogár-, légy- és macskabiztos volt.)

Az ebéd elkészítése kb. egy órát vett igénybe. A husikhoz készítettem pirított krumplit, snidling szószt, kevert salátát és egy saláta öntetet.

Krumpli, hozzávalók (3 főre)

- 750 g bébi újburgonya
- 1 db babérlevél
- só, bors
- olíva olaj
- kakukkfű

A burgonyát sós, babérleveles vízben puhára főztem, lecsöpögettem és olíva olajjal kikent tepsire tettem. Sóztam, borsoztam, rászórtam a kakukkfüvet és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem amíg aranybarna lett. (Kb. 20 perc)

Snidling szósz, hozzávalók (3 főre)

- 500 ml zsíros tejszín (én double cream-et használtam)
- só
- 2 nagy csokor finomra vágott snidling

A tejsznít ¾-ére visszaforraltam, hogy sűrűbb legyen, sóztam; amikor elkészült levettem a tűzről és hozzáadtam a finomra vágott snidlinget.

Kevert saláta és dresszing, hozzávalók (3 főre)

Saláta:
- 2 közepes fej római saláta vékony csíkokra vágva
- 150 g koktél paradicsom négybe vágva
- fél kígyóuborka kockákra vágva
- 1 tk szárított oregánó

Dresszing:
- olíva olaj
- só, bors
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 dl víz
- sherry ecet (ízlés szerint)

A dresszinget egy kis tálban kikevertem és beízesítettem. Összeraktam a zöldeket is egy nagyobb edényben és tálalás előtt összekevertem az öntettel.

Sirloin steak, hozzávalók (3 főre)

- kb. 1050 g érlelt sirloin
- mogyoró olaj
- só, bors

A húst megpróbáltam 3 egyforma szeletre vágni. Ez nem volt egyszerű, mert a kedves eladóknak a boltban sikerült eszméletlen ferdén szelni az előzőeket, úgyhogy az egész darab csámpás volt. Ennek következtében az én szeleteim is ferdék lettek. (Egy szelet kb. 350 g-os volt.) Ez hozta magával azt, hogy nem sültek mindenhol egyenletesen.
Sütés előtt megkérdeztem a fiúkat, hogy hogyan szeretnék enni. Zsolti mediumra kérte, a tesója pedig átsütve. Na ezen Zsolti teljesen kiakadt, és mondta, hogy nem süthetem meg jobban, mint medium. Már érződött a parázs vita a levegőben és az a tapasztalatom, hogy semmi értelme ráerőltetni az ilyenket az emberekre, mert úgyis az “erőltető” jár rosszabbul hosszú távon.
Igen, én is próbáltam “nevelni” a családomat, hosszú történet és amúgy is megérne egy másik sztorit, szóval a konklúzió az, hogy jobb a békesség. Mondtam, hogy ha ő így kéri, én így csinálom és pont.

Felhevítettem egy vas serpenyőt olyan forróra, hogy majdnem füstölt már.
A husikat sütés előtt megkentem mogyoró olajjal és meg is sóztam őket. Borsot csak az asztalnál tekertünk rájuk. Ha sütés előtt borsozzuk, akkor megég.
Az átsütött steak-et kezdtem először sütni. Egyik oldal, másik oldal, gyakran forgattam. Majd amikor kellően kérges lett, beraktam a sütőbe, amíg elkészült. (A krumplival teljesen jól megfértek egymás alatt/felett a rácsokon.)

A másik két szelettel is hasonlóan jártam el, egyik oldal, másik oldal, gyakran forgattam, majd amikor jónak éreztem, kivettem a serpenyőből és egy rácson hagytam pihenni őket, amíg az átsütött is elkészült.

IMG_0979.jpg

A kertben terítettünk meg, szikrázóan sütött a nap. Mire végeztem mindennel, úgy éreztem, hogy majd’ éhen halok. Aztán nekiestünk és vörösbort is kortyolgattunk hozzá. Ízek orgiája volt a számban, imádtam az egész lakománkat.

IMG_0980.jpg

A steakek pedig tényleg nem sültek egyenletesen, a vékonyabb vége medium lett a vastagabb pedig medium rare.

IMG_0981.jpg

Itt a végén azért megemlíteném, hogy azt a pirított krumplit Zsolti is bátran pakolta a tényérjára, aztán pedig a hússal együtt a szájába. Hiába, én megmondtam, húst krumplival kell enni, mert az finom.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr254720876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.08.20. 12:37:08

Vagy kenyérrel...
Majdnem minden hízlal, ami finom. :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.08.20. 12:44:22

@Hepci: Tudom. :)
Anyukám jutott eszembe egyből. Mindig azt mondta, hogy az emberek nem egy-egy kiadós étkezéstől híznak el, hanem soktól. Megnyugtatott az a tudat, hogy nem eszünk minden nap hatalmas steak-et krumplival. Ezért toltam be minden lelkiismeret furdalás nélkül :))

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2012.08.20. 13:39:40

Háát, szerintem nem a steak és a sütőben sült krumpli hízlal itt igazából, hanem a fél liter double cream! :-)
És különben is, Anyukádnak van igaza! Aztán egy ilyen lakomáért megéri másnap esetleg egy kicsit visszafogottabban étkezni.

Jaj-jaj, csak az a jól átsütött steak! Komolyan sajnálom szegény állatot, hogy ilyen méltatalan módon végezte egy része... Én tutira legközelebb előre tapogatóznék, és ha vendég ilyen bűnöző hajlamú, akkor minőségi, drága hús helyett neki valami olcsóbbat vennék, mert úgyse érzi a különbséget...

Fogatlan Prókátor 2012.08.20. 14:43:18

Ez azért érdekes, közvélekedés szerint grillezés, sütés előtt nem sózzuk a húst, hogy miért már elfelejtettem. Akkor most hol van az igazság?

zsírvezér 2012.08.20. 15:48:43

"macskabiztos" mit keres ott macska ahol a kaját készíted ?

Sőt hamár burgonya helyett krumplizol, akkor felesleges, angolmán majomkodás -szerintem- a sirlion használata... Írhattál volna hátszínt.

Sákif za morro? 2012.08.20. 15:52:43

@Fogatlan Prókátor: Kipróbáltam, jobb volt utólag sózva. Személyes vélemény, szóval javaslom, te is próbáld ki!

Sákif za morro? 2012.08.20. 15:53:56

Az én háztartásomban nincs olyan hogy átsült steak. Aki olyat akar enni, az egyen otthon, vagy ahol akar. Nálam biztosan nem fog.

Kulmar 2012.08.20. 16:35:24

@Fogatlan Prókátor: szerintem előtte lehet, de csak közvetlen előtte, mert egyébként levet ereszt....

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.08.20. 17:34:17

@HunMoiselle: ó a tejszín, hát igen, kinek mi szúrja a szemét jobban :), az átsütött steak nem volt vészes. Azért ott is vannak fokozatok.. Amikor vettük a húst nem tudtam, hogy hogyan szeretné enni, meg aztán külön csak neki másikat venni ez miatt kicsit furán jött volna ki. Én nem vagyok híve ennek a "neki úgyis mindegy" gondolkodásmódnak, még ha így van akkor is.

@Fogatlan Prókátor: sózni sóztam. Borsot nem használtam előtte. A só oké, de a bors ráég sütés közben.

@Vérfürdő Bill: :) Értem mire gondolsz. Én egy párszor már összevesztem ezen a családommal. Évek óta porondon van ez a téma. Most csak azért csitult el, mert kiköltöztünk ide. Szerintem nem éri meg ezen vitázni, meg aztán az étteremben is meg kell csinálnom az átsütött steak-et ha úgy kérik. Lehet ebbe is ezért törődtem bele ilyen könnyen. :)

XocoLatte 2012.08.20. 19:05:15

A Waitrose-ban Angus Grill Steak-et is láttam, igaz kilóját £29-ért adták, az nekem kicsit sok volt, beértem £13-os fajtával. Ez bár jóval olcsóbba jött ki, az itthon már többször vett borjú vesepecsenyéből készült steak-szerűen megsütött 3 ujjnyi vastag szeletekre vágott finomságot nem tudta lekörözni.
Krumpli vs. saláta kérdésben inkább hajlok a salátára vagy mindkettőre, de ha krumpli, akkor szigorúan hajában kétharmadrészt megfőzött majd a hússütést követően visszamaradt zsiradékban parázsburgonya-szerűen elkészített fajtát részesítem előnyben.
a hússzeleteket leheletvékonyan kenem (vonom) be olívaolajjal és teljesen natúran sütöm 1,5-2 percet minden oldalán és csak azután borsozom és sózom oldalanként, miután már túl van a sütésen. 10 perc pihentetés a 180 fokos sütőben fontos utána.
Egyszer de szeretném ezt a módszert kipróbálni egy szép darab Angus bélszíndarabbal!

HunMoiselle · http://budapest-bordeaux.blog.hu/ 2012.08.20. 19:50:41

Én sem gondoltam véresen komolyan, csak lemaradt a végéről a mosolyjel. :-) Csakhát, csakhát, na, ez olyan nagyon csúnya dolog egy szép darab hússal...

Off:
Te ha blog.hu-s posztokat nézel, megjelenik alattuk a tetszik/like gomb? Az én gépemen szőrén-szálán eltűnt a számlálóval együtt, illetve egy-két nap csúszással a páromén is.

Sákif za morro? 2012.08.20. 20:38:19

@jEnci: Én nem vitázok. :-D A húst egyszerűen nem vagyok megszentségteleníteni holmi átsütéssel. Aki ilyen perverz, az intézze ezen dolgait nem az én házamban. :-)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.08.20. 21:57:22

@HunMoiselle: én sem értem, hidd el, dehát ez van. Néha a séfünk is kiakad. A vasárnapi sirloin-okhoz meg szoktuk kapni a kisebb darab húsrészeket is. Azok "sirloin for two" néven futnak és szeletelve kapják meg a vendégek. Csodálatosan néz ki! Egyszer az egyiket well done-ra kérték. Na erre még ő is morgott, és megjegyezte, hogy kár ezért a szép húsért. :))

A megosztás gomb megjelenik, de a tetszik/like nem, és a számláló eltűnt nekem is. :( Azt hittem csak nálam van valami gond, de úgy tűnik, hogy nem.

@Vérfürdő Bill: ok! :-D

Efacska 2012.08.21. 12:11:52

A multkor lattam a tv-ben a How to cook like Heston? cimu musorban, hogy hogyan kesziti s steak-et. Azota vagyom ra. Most ez az iras megint "felebresztette" az alvo oroszlant... Erik az a steak-sutes... ;)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.08.21. 17:01:15

@Efacska: :) érdemes kipróbálni a trükkjeit meg a recepjeit, mert nagyon jók. Az a jó abban a műsorban, hogy szinte mindegyiket úgy találta ki, hogy otthoni körülmények között is meg lehessen csinálni mindent.