HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016
  • jEnci: @sellőlány: :D :D A mostani főnököm is azt mondta, hogy naivan azt gondolom, hogy majd lesz időm d... (2016.07.17. 10:56) Terhesen a konyhán II/II
  • jEnci: @rambo13: @Benikuty: Nekem nincs azzal bajom, hogy az adott kormány támogatja a gasztronómia enn... (2016.06.02. 13:52) Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felújítás (1) ferran adria (2) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (20) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai pályák (2) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) körte (1) kóstoló (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) mise en place (1) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (2) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (2) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) próbanap (2) pub (7) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (2) rizs főzés (1) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (11) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (1) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (3) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (1) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (3) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (1) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2011.10.10. 22:54 jEnci

Sztázsolás a Kacsában I.

Címkék: sztázsolás kövér kacsa

Sztázsolás: fizetés nélküli munkát jelent, egy-egy nevesebb étteremben. A szakácsok azért csinálják, hogy tanulhassak az adott étteremről, az ételeikről, technikáikról, de nem akarnak, vagy nem tudnak ott dolgozni. Főleg tapasztalatszerzés néhány nap, vagy hét alatt ingyen.

Már év elején eldöntöttem, hogy ha a Brasserie-ben vége a szezonnak, akkor legalább 4 hetet szeretnék sztázsolni a Kövér Kacsában. Azért, mert különleges, és főleg azért, mert 10 percnyire van tőlünk és balgaság lenne, ha ezt nem használnám ki. Mivel tudtam, hogy rajtam kívül még sokan fognak jelentkezni sztázsolásra, már augusztusban elkezdtem megszervezni mindent ezzel kapcsolatban. Néhány levélváltás után vissza is igazolták, hogy október 3-án (hétfőn) fogok kezdeni és október 29-e (szombat) lesz majd az utolsó napom.

Hétfőnként az étterem be van zárva, úgyhogy az csak egy egy órás megbeszélés volt és a papírmunkák elintézése. Megmutatták az éttermet, a konyhát, az előkészítő házat, az öltözőket és a személyzetis étkezőt (ez mind 3 különböző épület egymástól néhány méter távolságra). Eligazítás volt, hogy tudjuk, hogy másnap kinek hova kell mennie.

A kedd reggel totális káosz volt. Engem az első hétre az előkészítő házba osztottak be 6 másik sztázsolóval egyetemben. Kb. egy órába telt mire eligazítottak mindenkit és nem éreztük azt, hogy káosz van.
Az előkészítő házban a földszinten 3 pálya van: zöldséges, húsos és desszert. Az emeleten van a kísérletező konyha, ahol az új ételekkel játszanak a Kacsának, HH-nek és a Crown-nak egyaránt. Ide külön sztázsolókat nem osztanak be, ha valaki oda szeretne menni, akkor azt jeleznie kell a séfnél. Az emeleten van még néhány iroda és a csokoládé szoba is, ahol főleg a 14. fogást (petit fours) készítik.

Munkarend

Reggel 7-kor kezdődik a munka, ami azt jelenti, hogy mindenkinek reggel 7-kor átöltözve a konyhán kell lennie. Van egy tábla a falon, amire az egyik ott dolgozó felírja a teendőket. 2 oszlop van rajta különböző feladatokkal. (A desszert pályának külön táblácskája van.) Az első kisebb oszlop a húsos pálya oszlopa, a második oszlop a zöldséges pálya teendői. Külön lista van arra, hogy mi az, amit 9 órára kell megcsinálni, és utána van egy lista arra, hogy mi az, amit 11 órára.
Fél 11-kor minden munkával meg kell állnunk és el kell kezdenünk elpakolni és letakarítani mindent. Mosogató nincsen, úgyhogy azt is mi csináljuk. Felsikáljuk a padlót, lemossuk és lefertőtlenítjük a felületeket, elmosogatunk és összeszedjük azokat a dolgokat, amik az étterem konyhájára lesznek áthordva. A dobozokat be kell pakolni egy hűtött puttonyú furgonba, amivel valaki átvezet az „út túloldalára” az étteremhez. Ott behordunk mindent a konyhára, és az ottani szakácsok tovább dolgoznak a már előkészített alapanyagokkal. 11-kor aztán személyzetis ebédelés van az étterem udvarán, ami nem fedett, úgyhogy akkor is ott eszünk, ha szakad az eső és dörög az ég, mert nincs máshol hely. Elvileg ilyenkor mindenkinek van egy maximum 30 perces szünete, amikor megebédelhet, dohányozhat és telefonálhat.
11:30 körül aztán mindenki, aki nem ott dolgozik, elhagyja az éttermet. Ilyenkor új lista van a falon a délutáni munkákra, általában ez nem sok, mindig csak 7-8 dolog 5 és fél órára, de nagyon sokáig tart őket megcsinálni.
Mivel az étteremnek egyetlen bejárata van 11:45 után mi már nem mehetünk át, mert a vendégek már elkezdenek érkezni. Előre kell gondolni, hogy mi az, amire szükségünk lesz, és hogy mi az, amit át/vissza kell hordani. Az épület 500 éves, körbe lakóházak vannak, úgyhogy a falakat nem lehet megbontani és hátul nem lehet másik bejáratot építeni.
5:30-kor aztán megint meg kell állnunk minden munkával és letakarítani, elmosogatni, lefertőtleníteni és felsikálni a padlót. Összeszedni azokat a dolgokat, amik az esti szervizre kellenek, bepakolni mindent a furgonba és kipakolni az étteremnél. 6-kor személyzetis vacsora van mindenkinek megint, szintén az udvaron.
Ez általában úgy szokott zajlani, hogy valaki áttelefonál az előkészítő konyhára, hogy az étterem üres és mehetünk. Amíg a vendégek bent tartózkodnak, nem mehetünk át. Néha 6:15-kor még mindig ott vannak, olyankor csúszik minden és mindenki, rohanás van, hogy az esti szervizre, ami 7-kor kezdődik, készen legyenek. A szabályok ugyanazok, 6:45 után mi már nem mehetünk vissza. A vacsora után visszamegyünk és megcsináljuk azokat a munkákat, amik még hátra maradtak, úgyhogy megint új lista van a táblán. Ha végeztünk, mosogatás, letakarítás, fertőtlenítés és padlósikálás (már harmadszorra). Az egyik ott dolgozó szakácsnak fel kell hívnia a séfet a konyhán, hogy végeztünk és megyünk haza. Ha ő azt mondja, hogy rendben, akkor mehetünk. Ez általában 8 és 9:30 között van, ami azt jelenti, hogy 14 és fél órát dolgozunk egy nap 2x30 perc szünettel.
Szombaton nincs olyan sok munka az előkészítő konyhán, ezért van egy nagytakarítás. Ez azt jelenti, hogy a padlótól a plafonig minden le van takarítva és fertőtlenítve. A hűtőkamrát kikapcsolják és kipakolják, a polcokat kiszedik, az egész üres lesz, hogy mindenhol alaposan ki lehessen mosni. Az árut úgy rakják vissza, hogy ellenőriznek mindent, lejárati időt stb.

Szabályok

- A sztázsolóknak fehér és kék apró kockás nadrágot kell hordanunk, az ott dolgozóknak pedig feketét,
- mobiltelefont csak az étkezési szünetekben lehet használni,
- dohányozni csak az étkezési szünetekben lehet,
- ha az épületből kimegyünk, a kék kötényeket le kell venni,
- a sztázsolók nem írhatják fel a teendőket a táblára,
- a sztázsolók nem vehetik fel a benti a telefont,
- a sztázsolók nem ellenőrizhetnek semmilyen árut és nem is írhatják alá a számlákat róluk,
- a sztázsolók nem vezethetik a furgont,
- 11:45 és 18:45 után a szakácsok már nem mehetnek be vagy ki az étteremből,
- a fiúknak minden reggel munkakezdés előtt borotválkozniuk kell. Ha ezt nem teszik meg, akkor kötelezhetik őket borotválkozásra, mivel van borotvahab és borotva a szekrényben. Nem állhatnak úgy munkába, amíg nem simára borotvált az arcuk.

Munkák

Megfigyelés: általában az első napokban minden sztázsolót megpróbálnak berakni egy szervizre a konyhán. Ami azt jelenti, hogy a két helyiség közötti falnál megáll és nézi azt, hogy hogyan dolgoznak és az egész hogy zajlik. Hasznos és érdekes, hogy ilyen pici helységből hogyan próbálják meg kihozni a maximumot. A légkör nyugodt, stressz és nyomás egyáltalán nincs, minden megy úgy, ahogy mennie kell, „folyékonyan”. Az étteremben 45 fő tud helyet foglalni. A konyhán 9 szakács van, 2 sztázsoló, akik ugyanúgy dolgoznak a tányérokon és egy sztázsoló, aki a falnál áll és „megfigyel”. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy a konyha zsúfolt. A megfigyelésen lévő sztázsoló kap egy étlapot a két bor kísérővel (a drágább bor kísérőben egy 1999-es Tokaji Esszencia is van) és megkóstolhat néhány fogást a menüről, természetesen ingyen. Én a fél étlapot végig ettem megint. Zseniális volt. Őszintén szólva elég fárasztó egy 5 órás szervizt végig állni.

Az az alapelvük, hogy a sztázsolóknak mindig kell valamit csinálniuk (kivéve, ha megfigyelésen vannak a konyhán).
Sok másik étteremben megvan a megfelelő személyzet, így ők főleg csak kérdezgetnek, nézik, amit a többiek csinálnak, esetleg besegítenek, ha van olyan munka, amit ők is meg tudnak csinálni. A Kacsában ez nem így van. Hatalmas bajban lennének a sztázsolók nélkül, ugyanis a munkák nagy részét, ők/mi végezzük el. Mármint az előkészítés részét. Reggelente 8 óra körül jön a zöldséges, rengeteg árut szokott hozni, és az elv az, hogy addig nem megyünk haza, amíg ez az áru nincs feldolgozva.
Minden áru, akár hús, akár hal, akár zöldség egészben jön, feldolgozatlanul. Ezt úgy értem, hogy a lazac nincs lepikkelyezve (a belseje ki van szedve), a galamb pedig csak megkopasztva van, de fej, láb belsőségek minden benne van. A szállítókkal rengeteg probléma van, néha nem úgy dolgozzák fel a dolgokat, ahogy szükség lenne rá, és ha egészben rendelnek mindent, akkor nincs vele probléma, és a veszteség is minimális lesz.

Az én tapasztalatom az, hogy a sztázsolók azért vannak ott, hogy ezeket a nem kellemes munkákat megcsinálják. Gondolok 10 kiló bébi cékla megpucolására hetente kétszer; 250 galamb belsőségeinek kiszedésére és a belseje megszárítására egyesével, papírral hetente egyszer; a megfőzött 10 kiló csiga megtisztítására hetente egyszer; a harmadik fogáshoz való tölgy íz lapocska műanyag dobozát összepattintani és ráragasztani a The Fat Duck feliratú matricát hetente kétszer; 10 db lazacot lepikkelyezni hetente kétszer. Továbbá a szombati nagytakarítást megcsinálni az előkészítő konyhán.

Ennek a hétnek az újdonsága az volt, hogy a személyzetis étkezőt, ami egy harmadik felújított épületben van, beüzemelték. Azt szeretnék, ha a személyzetis étkezések ott történnének, és akkor nem kellene az éttermen keresztül átjárkálni, mindenkinek kényelmesebb lenne. Pénteken ott ebédeltünk, de nagyon sok minden hiányzott még, úgy hogy írtak egy hosszú listát arról, hogy mi az, amit még be kell szerezni oda. Péntek este az össze cuccot vissza kellett hordani az étterembe, mert vacsorázni már ott vacsoráztunk megint. Szombaton este megint a személyzetis étkezőt üzemeltük be, viszont arra még nincs ember, aki azt is letakarítsa. Péntek ebéd után 2 sztázsolót kértek meg rá, hogy kb. 40 ember után takarítsanak el. Szombaton este kitalálták, hogy megint a sztázsolóknak kell eltakarítani ott, mivel az előkészítő konyhán már végeztünk mindennel.

Szombat délután nem sok munka volt, és mivel sokan voltunk 2 órán keresztül imitáltuk a takarítást, vártuk, hogy 17:20 legyen, hogy a vöröskáposzta lét le lehessen facsarni, és hogy végre át tudjunk menni személyzetis vacsorát enni és letakarítani. Miután ez meg volt 8 órakor, kaptunk egy-egy sört, amit megihattunk. Ez a cég ajándéka mindenkinek.

A személyes véleményem az, hogy a cég részéről nem szép dolog, hogy így kihasználja a legalább 4 hétre ott maradó sztázsolókat. Ezekre a munkákra meg kellene lenniük a saját embereiknek és nem azokkal megcsináltatni, akik a szabadidejüket feláldozzák azért, hogy valami mást, újat tanuljanak. Pedig sajnos főleg zöldséget pucoltunk és takarítottunk az előkészítő házban és a személyzetis étkezőben.
Egyik nap nem sikerült mindent előkészíteni az ebédre. A két ott dolgozó szakács ott maradt befejezni, kb. 15 perc kellett még nekik, minket sztázsolókat, pedig elküldtek ebédelni. Egy másik nap pedig nem sikerült valamit befejezni és a munka nagy része másnapra maradt. A séf nemcsak a két ott dolgozót szidta le, hanem minket is. Szerintem ez egyáltalán nem a sztázsolók felelőssége és a minket leszidás teljesen jogtalan volt.

Kíváncsian várom a következő napokat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr873293025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szarvacska 2011.10.12. 01:30:27

kitartás!!! valamit azért csak el tudsz lesni a konyháról két répa között... (-: ha meg nem, legalább edd végig az étlapot! ezúttal ingyen.. (-:

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2011.10.12. 01:49:31

@szarvacska: Köszi! :) Azért van értelme végig csinálni. Nem érzem azt, hogy vesztegetem az időmet, és mindenképpen látok nagyon jó és praktikus dolgokat is. A következő beszámolóban igyekszem majd ezeket is leírni. :)