HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • Kerma: Köszi a cikket. Üdvözlettel, Kerma Design falpanelek. (2023.04.18. 21:01) Tinédzserek a konyhán
  • jEnci: @Sólyom Tomi: Bizonyítani nem tudom. Főleg ennyi idő elteltével nem. A cikk 2018-ban van időben. E... (2023.01.27. 23:47) Kiégés
  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) afrodiziákum (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) blog (1) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chef to home (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) covid (2) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (4) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csokoládé (1) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) curry (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) end of an era (1) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felmondás (1) felújítás (1) ferran adria (3) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (21) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kiégés (1) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai nap (1) konyhai pályák (3) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) korma (1) körte (1) kóstoló (1) kovászos (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) létszámhiány (3) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) miscellaneous (1) mise en place (2) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (3) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (3) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) norfolk (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) privát szakács (2) próbanap (2) pub (12) pulpbrother (1) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (3) rizs főzés (2) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (16) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (2) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (4) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (2) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (4) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (2) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2014.09.08. 20:05 jEnci

Antidote Wine Bar – londoni bor bár és étterem

Címkék: london antidote ceviche bor bár biodinamikus bor

Szakácsként munkahelyre elmenni vendégként mindig egy másik perspektívát mutat az étteremről. Sokkal jobban át lehet látni a rendszert és a felszolgálók munkáját is, hiszen ők tartják a kapcsolatot a konyha és a vendégek között.
Zsolti már többször megjegyezte, hogy elmehetnénk kajálni hozzánk, mert a rendszeres szóbeli beszámolóim után kíváncsi volt ránk.
A bor bár és az étterem teljesen elkülönül egymástól.
Előbbi az utcaszinten található, le lehet ülni a hosszú pultnál is, vagy a benti magasított asztaloknál, de akár a néhány asztalos teraszon is (kocsi forgalom nincs, így elég kellemes).
A környéken rengeteg a hasonló jellegű hely, mi abban különbözünk, hogy csak biodinamikus borokat forgalmazunk főleg francia termelőktől. A különleges termelés következtében ezekből csak néhány ezer palackot állítanak elő minden évben. Kétségbe szerencsére a kis számok ellenére sem kell esni, mert ha valaki nagyon megszeret egy bort, akkor megvásárolhatja a bárban távozáskor.

IMG_5553.jpg

Itt a menü is különböző, az adagok előétel méretűek, ezek amolyan harapnivalók a borok mellé. A helyiséget még hangulatosabbá teszi a hatalmas tábla, amire krétával van felírva az éppen aktuális bár menü. A szeletelőgép a kép sarkában már-már antik darab, eredetileg a 60-as években használtak ilyeneket, ennek ellenére még mindig remekül funkcionál.

IMG_5554.jpg

Az étterem az emeleten kapott helyet, az ablakban lévő virágokkal és az itteni íves fekete táblával a hangulat egy elegáns bisztróéra emlékeztet. Az étlapos kínálatnál 3-3-3 fogásból lehet választani, vagy lehetőség van 40 fontért a táblán feltüntetett 4 fogásos menüt kérni (előétel, hal fogás, hús fogás, desszert). Ha a séfnek olyan kedve van, ajánl 7 fogásos menüt is (60 fontért), de ez ritkább. Mi ezt ettük, mert időnk volt, a konyha is ráért, és így volt alkalmunk az étlap nagy részét megkóstolni.

IMG_5561.jpg

Azért mert itt dolgozom személyes megjegyzéseket nem fogok írni, az ételek alatt pedig a hozzájuk kínált bort látjátok.

A vacsora az amuse bouche-al kezdődött. A tálban író van (buttermilk), ecetes uborka-ketchup, nyers ecetes kígyóuborka, uborka sorbet, borágó virág és borókabogyó-por.

IMG_5562.jpg

A kenyér és a vaj az üdvözlő falat után érkezett, a Hedone-ból kapjuk, már többször írtam róla.

IMG_5563.jpg

Az első előétel ropogós szopós malaccsászár volt, hurka szósszal, almával és zsenge körömvirág levéllel.

IMG_5565.jpg

IMG_5566.jpg

A második előétel makréla ceviche volt édesköményes, zöldalmás dresszinggel; vizitorma pürével; savanyított édesköménnyel; annak zöldjével és kerti sarkantyúkával (az a helyes kerek levélke a tetején).

Ceviche: jellemzően dél-amerikai étel. Nyers halat valamilyen citrusféle levében pácolnak, majd hagymával, chilivel, sóval, borssal és korianderrel ízesítik. A variációk száma végtelen. Általában frissen készítik el és a karakteres ízvilága miatt köretként szolgálják fel más ételek mellett.

IMG_5569.jpg

IMG_5567.jpg

A halfogásunk sügér volt fekete kagylóval; répa pürével; pirított bébi répával; zöld fodros káposztával; káposzta pürével; pirított burgonya szeletekkel; petrezselymes, kagylós szósszal és friss törökmogyoróval.

IMG_5570.jpg

IMG_5571.jpg

Az első hús fogásunk gyöngytyúkmell és felsőcomb volt rókagomba raguval; gomba pürével; kukorica pürével; cukorszirupban konfitált citrommal és cikória levéllel.

IMG_5575.jpg

IMG_5572.jpg

A második hús fogásunk érlelt marha comb és lassan főzött borda volt fekete fokhagyma krémmel, cékla pürével, céklával, spenót pürével, pirított padlizsánnal és burgonya hálóval.

IMG_5580.jpg

IMG_5579.jpg

Én a sajt fogást sem hagytam ki, ami tartalmazott egy puha, de nem túl karakteres kecskesajtot (elfelejtettem a nevét), 24 hónapig érlelt keményet (Gruyere), fehérborral mosott lágy sajtot (Chablis) és egy kéket (Cashel Blue).
Mivel a sajtokkal nem a konyha, hanem a fenti bár foglalkozik én eddig nem is tudtam, hogy nem jár hozzájuk semmiféle keksz, gyümölcs vagy chutney. Szerintem ez öreg hiba, már beszéltem a főszakáccsal, hogy ez nem jó, de aztán szabadságra mentem. Szóval dolgozom rajta, hogy azért valami kísérőjük legyen.

IMG_5582.jpg

Az első desszertünk áfonya puding volt friss áfonyával; pürével; bögrés süteménnyel; joghurt sorbet-val; hideg, levegősített zab parfait-val és mogyorós, pisztáciás karamell ropogóssal.

IMG_5584.jpg

IMG_5587.jpg

A második desszertünk kakaós bevonatú 70 %-os csokihab volt ropogós keksszel az alján fehér csoki sorbet-val.

IMG_5590.jpg

IMG_5589.jpg

Petit fours nincs, de mióta itt dolgozom mondom a főszakácsnak, hogy valamit kéne csinálnunk.

Még 3 hét és megjelenik a Michelin kalauz. Nagyon izgatottan várjuk, de szerintem csillagot több okból sem fogunk kapni idén:
- a főszakács nagyon fiatal novemberben lesz 27 (fél évvel idősebb tőlem), eddig csak Michelin csillagos éttermekben dolgozott, ez az első pozíciója, mint főszakács. Mindenki látja rajta, hogy tehetséges, de a Michelin-t nem lehet csak a tehetséggel megetetni, főleg nem ilyen rövid idő alatt.
- A konyha az alagsorban van, ami azt jelenti, hogy a kaja 2 emeletet utazik minden alkalommal, ami befolyásolhatja az ételek minőségét.
- A mi vacsink alkalmával is volt néhány észrevételünk: Zsolti hala a kelleténél jobban meg volt sütve; a gyöngytyúkhoz kínált vörösbor nekem túl sok volt, azért ez mégiscsak egy szárnyas, szerintem egy karakteresebb fehérbor, mint pl. egy barikolt Chardonnay jobban illett volna hozzá; és a sajtok igenis kívántak valami kísérőt a kenyéren kívül, akár friss gyümölcsöt, savanykás lekvárt, akármit…
Nem mondom, hogy ezek óriási hibák, egy átlag vendég lehet nem is venné észre őket, javíthatóak is idővel, jó úton vagyunk, jelenleg izgalmas az étlap is, de úgy gondolom, hogy idén a Bib Gourmand esélyesebb, mint a csillag.

IMG_5596.jpg

Antidote Wine Bar
12A Newburgh Street
London
W1F 7RR

Képek: Fejér Zsolt
Látogatás: 2014. augusztus 11.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr126681373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jovanotti 2014.09.08. 20:29:17

Nekem tetszik :)
Jó helyen dolgozol.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy az a szeletelőgép így 50+ évesen, 3.000,-Eur alatt nincs, de egy komolyabb darab eléri a 10.000,-Eur-t is :)
www.ebay.com/itm/Antique-Van-Berkel-US-Slicing-Machine-Co-Hand-Crank-Meat-Slicer-Model-100-/261501628540?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ce2b6307c
A mai napig gyártják ebben az antik formában.

Jovanotti 2014.09.08. 20:33:06

Rájöttem, hogy mit hiányolok: pont a szubjektivitást...de értem az okát.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.09.08. 22:08:59

@Jovanotti: nem akartam elfogultnak tűnni, azért is írtam le az ételeket ilyen részletesen. Kis fantáziával mindenki el tudja képzelni őket.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.11. 20:48:52

Nyámi...:-)

Nézem a marhacombot, és azon töprengek, hogy vajon hogyan érlelték? Szimpla kilógatással? Azért kérdem, mert a stockholmi piacokon eddig csak "nemesebb" - és gyönyörűen márványozott - részeket láttam.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.09.14. 18:06:12

@Hobbiszakács: valamennyit érlelték már mielőtt mi megkaptuk, de nem annyit amennyit szerintünk kellett volna. Általában egy rácsos tálcára teszik rá, ami alatt van egy másik tálca is, hogy a nedvesség abba csöpögjön, így a hús minden részét éri a levegő és egyenletesen tud "száradni" a hűtőben. Mi is tálcán érleljük így, van egy hűtőnk amiben nagyon erős a ventilátor, ilyen húsok érlelésére tökéletes, úgyhogy mi még hagyjuk ott pihenni 7-10 napig. Utána a kérget levágjuk és szétbontjuk adagokra. Rendelésnél vajjal és sóval levákuumozzuk és 56 fokos vízben sous vide-oljuk addig, amíg a húson a rostokkal ellentétesen megnyomva ellenállás érződik. Aztán megy a forró serpenyőbe, hogy kéreg legyen rajta, utána langyos helyen pihen tálalásig.
A borda 3 hétig érlelt, de azt a hentes csinálja. Mi sózzuk, forró serpenyőben karamellizáljuk a széleit, vákuumozzuk és 60 fokos vízben főzzük 3 napig. Tálaláskor megint karamellizálva lesz a széle, hogy ropogós legyen, majd 140 fokos sütőben melegítjük fel maximum 60 fokra.
Tudom, hogy azt írtam, hogy nem mondok véleményt a kajáról, de ez volt az egyik kedvenc fogásom, a hús eszméletlen volt, a sok különböző köret miatt pedig minden falat más volt a szánkban. Határozottan izgalmas volt elfogyasztani! :)

sellőlány 2014.09.15. 15:44:08

Jó volt látni végre a munkahelyedet. A fogások egyike-másika lélegzetelállító (kedvencem a Ceviche tálalása), viszont egyetértek a megjegyzéseiddel. Nekem az belső tér is túlságosan le van egyszerűsítve, a székek kényelmetlennek tűnnek, a kiszolgáló pult is koncepciótlan és kupis. Mintha a tulajdonosok nem tudtak volna megegyezni abban, hogy kell-e ide belsőépítész vagy sem, aztán abban maradtak, hogy akkor ők majd kitalálják ezt is. :-) (Ezt csak azért gondolom, mert most tervezünk egy büfékonyhát és nagy erőfeszítésünkbe került egyensúlyt teremteni a stílus és a praktikum között, arról nem beszélve, hogy millió szabványt be kell tartani, ami meg néha teljesen keresztbelövi a fenti két szempontot). Milyen pályán vagy most?

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.09.15. 22:22:26

@sellőlány: "Mintha a tulajdonosok nem tudtak volna megegyezni abban, hogy kell-e ide belsőépítész vagy sem, aztán abban maradtak, hogy akkor ők majd kitalálják ezt is. :-)" - ez szerintem pont így történt. Az évek alatt megszokták, hogy ilyen és nem változtattak rajta. Kupisnak én nem nevezném, mert mindennek megvan a maga helye, csak náluk is sok minden van egyszerre és kénytelenek kihasználni minden apró négyzetmétert. Ha tudod, hogy mi miért van ott, akkor nem az. :)
Előétel-desszert pályán vagyok (hideg oldal), de szoktam tálalni is. A másik pályákat is csináltam, de azokat csak néhány napig, szóval tudom, hogy mi történik. Papíron chef de partie vagyok gyakorlatilag meg mindenki hozzám jön a bajával, ha a séf nincs bent, beleértve a tulajokat és a konzulens séfünket is. Magyarul: a nem létező sous chefünk munkáját is csinálom. Erről még nem szedtem össze a gondolataimat annyira, hogy cikket írjak belőle.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2014.09.17. 17:26:22

@jEnci: Köszi a leírást, tehát nem egyszerű egy ilyen fogás, jó sok lépés, amíg a tányérra kerül. Az is érdekes, hogy az elkészítés alatt fűszer nem befolyásolja a hús ízét.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.09.19. 01:13:22

@Hobbiszakács: sózva van rendesen, de más nincs rajta. Igazából nem is kell.
süti beállítások módosítása