Ha itthon vagyok és anyunak és nekem is van időnk, akkor szoktunk csinálni egy anya lánya csavargós napot Budapesten. Ez általában abból áll, hogy nézelődünk, mint a turisták, beszélgetünk, időnként vásárolunk, és nagyon sokat sétálunk. Mivel mi nem a fővárosban lakunk, az ilyen sétákat gyakorlatilag soha nem unjuk meg.
A napnak úgy indultunk neki, hogy mondtam anyunak, hogy a ZONA-ban fogunk ebédelni. A Krisztián és Brigi párosról még mindig nagyon sok mindent lehet hallani, ezért kíváncsi voltam, hogy a két évvel ezelőtti látogatásunk óta mit változtak. (Akkor még a Mákban voltak.)
Nem bízva a véletlenben még előző este foglaltam egy asztalt két főre.
Belépve az étterembe tágas, világos tér fogadott minket. Utóbbi köszönhető a hatalmas ablakoknak, amin keresztül a Lánchidat a Dunát és a várost bámulhattuk. Az után, hogy leültünk megkaptuk az étlapokat és hoztak egy mentes és savas vizet is.
Nem bírtuk ki, hogy ne rendeljünk egy kosár kenyeret, mert emlékszem, hogy az múltkor is nagyon finom volt. Ezúttal is kár lett volna kihagyni, mert abba a kategóriába tartozott, amit az ember kiló számra tudna enni. Kaptunk hozzá olívaolajat is, amiről megállapítottuk, hogy olyan az íze, mint az illat a kertben fűnyírás után. Mindezt csak jó értelemben, mert érdekesnek találtuk.
Az étlapon határozottan kevesebb tétel volt a két évvel ezelőttihez képest, viszont mindegyik nagyon izgalmasnak tűnt. Végül a 3 fogásos ebédmenü mellett döntöttünk.
A rendelés után kaptunk egy kis üdvözlőfalatot, ami uborka, rebarbara és kaviár párosítás volt.
Az előételünk hideg vajtök leves volt mangóval. Enyhén savas, paradicsomos, tökös édeskés leves volt egy pici bazsalikommal. Minden falatnál más ízek érződtek a szánkban és csak arra tudtunk gondolni, hogy az egész mennyire finom és harmonikus.
Anya főétele ponty volt padlizsánnal és kékburgonya habbal. Utóbbi legjobban egy habos krumplipürére hasonlított, de attól sokkal könnyebb volt.
Az én főételem sertésszűz volt újburgonyával és vajmártással. Ez amolyan egyszerű hús krumplival vonal volt kifogástalanul elkészítve.
A desszert licsis panna cotta volt kápia paprika habbal, édes morzsával, málnával és málna sorbet-val. Igen szép adag, a málna friss és finom, pedig hol van még a szezonja, a paprika hab könnyű, a panna cotta pedig olyan selymes, hogy szinte öröm volt enni.
A számlához a petit fours sem maradhatott el. Kaptunk puha mandarin zselét, linzer tésztát csipkebogyó lekvárral és egy korty frissítő almalét.
Első osztályú ebéd volt, kiváló és felkészült szervizzel. A ZONA határozottan megérdemelne még egy esti, hosszabb látogatást is, de ez most későbbre marad. Tekintettel az étterem elhelyezkedésére és a magas színvonalra ár/érték arányban szerintem megérte.
Látogatás: 2014. március 21.
Fizettünk: 10 000 Ft-ot / 2 fő
ZONA
Lánchíd utca 7-9
Budapest
1013