HTML

Vajas Kenyér

Minden, ami gasztronómia: éttermekben, otthon és a világban; szakács szemmel, Angliából.

Facebook

Friss hozzászólások

  • lordjim: Szeretettel gratulálok! Régóta élvezettel olvasom igényes blogját. (A fiam Cheltenham-ben, a Prit... (2016.11.22. 19:10) Az angol kórházi kaja
  • Hobbiszakács: Hajrá! :-) Szorítunk. (2016.08.08. 10:17) Barackos-túrós lepény
  • Jovanotti: Pink lady alma egesz telen kaphato volt a Lidliben, 700Ft/4db aron...tenyleg finom, de az ara "kis... (2016.07.20. 15:34) Sirha Budapest - 2016
  • jEnci: @sellőlány: :D :D A mostani főnököm is azt mondta, hogy naivan azt gondolom, hogy majd lesz időm d... (2016.07.17. 10:56) Terhesen a konyhán II/II
  • jEnci: @rambo13: @Benikuty: Nekem nincs azzal bajom, hogy az adott kormány támogatja a gasztronómia enn... (2016.06.02. 13:52) Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

Morzsák

activa eb (1) adam bennett (1) ajánló (5) alacsony hőmérsékletek (1) alapanyag (1) alma (2) almasav (1) almáspite (1) amuse bouche (1) amuse gueule (1) ananász (1) angol karácsonyi hagyományok (1) anne sophie pic (1) anthony bourdain (1) antidote (3) anyu (8) aperitif (1) áramszünet (1) arbutus (2) arcade bistro (1) argentin steak ház (1) artesian (1) aszalt datolya (2) aszalt sárgabarack (1) aszalt szilva (2) auberge du pont de collonges (1) aux merveilleux de fred (1) avokádó (3) a la carte (1) babérlevél (2) bacon (2) bagel (1) bakewell tart (1) banán (1) barack (1) barackos túrós lepény (1) bárány (1) barna csiperke (1) bazsalikom (4) bbc good food show (1) bbq (5) beaconsfield (1) bébizöldség (1) bélszín (2) bergamott narancs (1) beszámoló (4) bib gourmand (2) biggles sausages (1) biodinamikus bor (1) bíró lajos (2) bisztrókonyha (8) bock bisztró buda (2) bocuse dor (13) bor (2) börek (1) borkonyha (2) borkóstoló (1) borsó (2) bors gasztrobár (1) borzalmas ebéd (1) bor bár (2) bouchon (2) brandy (1) brandy hab (1) branston pickle (2) bray (5) brokkoli (1) brownie (2) bubbledogs and champagne (1) budaörsi halpiac (2) budapest (25) burger (4) burger and lobster (1) burger blog (2) burger craft (1) burger fesztivál (1) burgonya (3) byron (1) café 57 (2) captain kidd (1) cékla (1) ceviche (2) challah (2) chantilly krém (1) charlotte torta (1) chez mounier (1) chilis limeos dresszing (2) chip butty (1) citrom torta (1) ciya sofrasi (1) clotted cream (1) cookham (1) couscous (2) couscous saláta (4) crepe fun tastic (1) crown (1) családi ebéd (3) cserpes tejivó (1) csirke (3) csirkecomb (1) csirkemell (3) csirkeragu leves (1) csoki (6) csokitorta (2) csőkukorica (2) cukkini (2) cukrászda (3) cupcakes and shhht (1) dabbous (1) damien hirst (1) desszert pálya (11) digestive (1) dinner by hb (3) dió (4) dock kitchen (1) dresszing salátához (1) durrogós cukorka (1) ecet (1) édeskömény (2) édesség (2) égési sérülés (1) egész fehér bors (1) előléptetés (1) el bulli (4) entrecote (1) eper (1) erdély (1) esküvő (2) esküvői torta (2) faggyús gombóc (1) fagyi (1) fahéj (1) family meal el bulli (1) fasirt (1) fat duck (2) fehérbor (9) fehér retek (1) fekete kagyló (2) fekete kagyló tisztítása (1) félmaraton (1) felújítás (1) ferran adria (2) film ajánló (2) fishlove (1) flat iron (1) focaccia (1) fogadó (1) fogalmak (1) fokhagyma (3) foodies festival (1) fortnum and mason (1) four to eight (1) főzősuli (2) frantzen (5) friss élesztő (3) fruktóz (2) fudge (3) füstölt lazac (4) fűszer (1) futás (1) gails (2) gails kitchen (1) gastronord (1) gasztro filmek (2) gasztro zene (1) gesztenye (1) glutén láncok (1) gomba (6) gomba ketchup (1) gordon ramsay (1) gourmet fesztivál (2) gözleme (1) gránátalma (3) green rabbit (1) grissini (2) guadalajara (1) gulyás leves (1) gyors édesség (3) gyors vacsi (10) gyümölcskenyér (1) hagymakarika (1) háj fájv (1) hakkasan (1) hal (7) hamburger (1) hamsi (1) hand and flowers (1) háromszor sült krumpli (4) hátszín (1) hazai receptek (1) házibuli (2) hedone (1) herman ze german (1) hervé this (1) hestons fantastical food (1) heston blumenthal (5) hinds head (4) hi sushi (1) hold utcai piac (1) hollandi mártás (1) honest burger (1) hostess (1) hotel (1) hot cross bun (1) hot dog (2) hula hoops (1) húsleves (2) húsos pálya (2) húsvét (1) hús hal ragasztó (1) hús krumplival (3) hús sütési fokozatok (2) ibolya (1) indiai étterem (2) indukciós lap (1) interjú (1) isaac mchale (1) isler (1) isztambul (5) ittenbari (1) jacket burgonya (1) jótékonykodás (1) jubileum (1) kacsa (1) kacsamell (2) kadarka túra (1) kajafesztivál (3) kakukkfű (4) kalács (5) kalmár (3) kalmár előkészítése (1) kapribogyó (1) karácsony (8) karácsonyi puding (2) karaköy port hotel (1) karamell (1) karfiol (1) kávézó (2) keksz (1) kenilworth (1) kenyér (8) képek (20) két szerecsen (1) kevert saláta (1) kiállítás (7) kimchee (1) kínai étterem (1) kiraku (1) kirándulás (4) koktél (3) kókuszos süti (1) kolbász (1) kollázs (1) kolozsvár (1) koncert (1) konyhai pályák (2) konyhai pozíciók (2) konyhaszigetek (2) könyvajánló (15) koreai étterem (1) kórház (3) körte (1) kóstoló (1) kövér kacsa (10) krumplifőzelék (1) krumplis tészta (1) krumpli püré (1) kucsmagomba (1) kürti miklós (1) laci konyha (1) ladurée (1) lakoma (5) larousse gastronomique (1) lassi (1) la fromagerie (1) la postrería gdl (1) la relais de venise (1) la tete de lard (1) leb-i derya (1) lecture room and library (1) lekvár (2) lemon curd (1) levél (2) leves (1) libamáj (1) limonádé (1) liverpool (2) lóbab (1) locatelli (2) lokanta maya (1) london (56) lyon (12) macaron (1) madártej (2) maison pic (1) maitre d hotel (1) majonéz (3) majonézes burgonyasaláta (1) makréla (2) mák bistro (2) malacsült (1) malac császárhús (1) malic acid (1) maliks (1) mana (1) mangalica (1) mangalica húspatika (1) mangó (3) manor (1) marco pierre white (1) marhasült (2) marha faggyú (1) mark hix (1) marlow (1) marmite (1) mascarpone (1) matbaren (2) mathias dahlgren (4) matsalen (3) maurer oszkár (1) mazsolás kalács (1) meat fruit (1) meat market (1) medvehagyma (2) menta (3) merveilleux (1) mexikó (1) méz (2) mezze (2) michelin csillag (5) millionaire shortbread (1) mince pie (1) mise en place (1) mishkins (1) mixersuli (1) mogyoró (3) mogyorós csoki (1) mogyoróvaj (1) molekuláris gasztronómia (2) molnár gábor (5) moro (1) mother flipper (1) munkakeresés (2) munkaruha (1) munkavédelem (1) mustár (1) művészet (1) naan (2) narancs (2) new york palota (2) női szeszély (1) nőként a konyhán (4) noma (2) nougat (1) nugát (1) nyúl (1) off (3) olasz szalámi (2) olimpia (1) olívabogyó (1) olivomare (1) omlós tészta (1) ördöghal (1) oshea (1) oxford (1) páclé (1) pacojet (1) padlizsán (3) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) pálinka (2) panna cotta (1) papadam (1) paprikás krumpli (1) paradicsom (2) paradise (1) parmezán (1) paul bocuse (1) pesti disznó (1) pesti istván (1) pesto (2) petit four (1) petit fours (1) petrezselyem (4) pezsgő (2) pharmacy 2 (1) piac (5) piccallili (1) pierre gagnaire (1) piknik (1) pirított burgonya (1) piskóta (1) piskótatekercs (1) piskóta tekercs (1) pisztácia (1) pisztráng (1) pizza (2) platán étterem (1) pletyka (1) podcast (1) pop-up (1) próbanap (2) pub (7) quaking pudding (2) rabot 1745 (1) rák (1) raki (1) ramen (2) rántott hús (1) rebarbara (1) reggeli (1) régi recept (1) répa (2) répatorta (1) ribeye (3) riverside brasserie (4) rizottó (1) rizs (2) rizs főzés (1) roast beef (4) roast pork (2) roberto cukrászda (1) robert merle (1) rocket evaporator (1) rolfs kök (1) romani gastro (1) rosenstein vendéglő (1) rossz alapanyag (1) rövid hír (4) royal china (1) royal standard of england (1) rozmaring (4) rum (2) rumford grófja (1) sacro cuore pizzeria (1) said (1) sajt (13) sajtos vajas pogácsa (1) sajttorta (1) salon du chocolat (1) salon étterem (1) salusbury pub (1) santa maria del sur (1) savanyú káposzta (1) savarin (1) scone (1) scotch egg (2) sea herbs (1) senor ceviche (1) sertésszűz (2) set menu (1) sharbat (1) shoryu (1) sirha (6) sirloin (2) sketch (1) snidling (2) snidling szósz (2) solier cafe (1) sous vide (3) spagetti (2) spárga (2) square (10) steak (6) stockholm (11) street food (1) street kitchen (1) stressz (11) st john (2) sugar shop (1) suli (1) sunday roast (2) sushi (1) sütemény (6) sütőtök (2) szalonna (4) száraz élesztő (9) szegfűbors (2) szegfűszeg (1) szekszárd (1) széll tamás (4) személyzetis buli (2) személyzetis kaja (1) szendvics (8) szerviz (1) szervizdíj (1) szezámmag (1) sziksófű (2) szilvás unicum (1) szilveszter (3) színház (1) szirupos torta (1) szt. jakab kagyló (2) sztázsolás (14) szülinap (8) table d hote (1) tagine (1) tamarind (1) tanariva (1) tarja (1) tárkony (1) taste of london (1) tasting menu (1) tata (1) tatabánya (1) tea (2) tea szalon (1) tejföl (3) tejkaramella (2) téli szünet (1) teljes kiőrlésű liszt (1) tengeri keszeg (1) tengeri sügér (1) terhesség (3) termelői piac (1) tetedoie (1) thermomix (1) the alice house (1) the bottle shop (1) the clove club (1) the cross (1) thomas keller (1) tipsy cake (1) tiramisu (1) tokaj (1) tokaji borecet (1) tőkehal (2) tokyo turnip (1) töltött káposzta (1) tom kerridge (1) tonhal (2) töpörtyűs pogácsa (2) török ételek (3) torta (3) treacle tart (1) túlhalászás (1) turkish delight (1) túró (1) túró pont kettő (1) tv műsor (3) uborkaszezon (1) ügynökség (1) újságcikk (1) umu (1) unicum (3) vaj (9) vajas hot dog kifli (1) vajas kenyér (4) vákuum (1) valence (1) valentin nap (1) vanília (4) vanília kivonat (1) vargánya (1) vár a speiz (1) vasárnapi ebéd (4) vasárnapi sült (3) vendégposzt (2) video (1) vigasz desszert (1) virsli (1) vízfürdő (1) vörösbor (5) waitrose (1) wassailing (1) waterside inn (2) wheelers of st james (1) wild game co (1) william curley (1) windsor (1) wolf andrás (2) yorkshire pudding (1) zellergumó (1) zöldbab (2) zöld saláta (1) zona (1) zsálya (4) zsidó bisztró (1) zsolti (6) Címkefelhő

2014.02.24. 14:10 jEnci

A rizs főzés

Címkék: rizs rizs főzés személyzetis kaja

Sok mindent lehet mondani a magyar szakács oktatásra, de azt nem, hogy nem tanítottak meg minket normálisan rizst főzni. Bár az is igaz, hogy ezzel a japánok nem értenének egyet, de a dolognak ezt a részét most hagyjuk.
Az ember azt gondolná, hogy ez egy egyszerű művelet. Kevés olajban felmelegítjük, felöntjük másfélszer annyi forró vízzel, sózzuk, lassú tűzön időnként kevergetve készre főzzük. Az eredmény puha, pergős, finom rizs lesz.

Anya nekem mindig azt mondja, hogy ő nem tud fazékban így rizst főzni. Ő mindig kuktában készíti, mert azt szokta meg.
Zsolti pedig mindig ragacsosra csinálja itthon, mert ő azt szereti.
Amikor elkezdtem Angliában szakácsként dolgozni, láttam a kollégáimat úgy főzni rizst, mint tésztát, de ezt én a barbárság kategóriába soroltam. Azt is láttam, hogy gőzös 100 fokos sütőben tálcákon készítik. Ezt inkább modern dolognak tartottam, végül is ha jó lesz az eredmény, akkor miért ne csinálhatnák így is? Egyszer próbálkoztam ezzel a megoldással, de valami ritka sz.r lett a végeredmény, aminek a vége az lett, hogy elkezdtek piszkálni azzal, hogy még rizst főzni sem tudok. Ez a gőzös sütőben megoldás valóban nem feküdt, úgyhogy megfogadtam, hogy én ezentúl inkább maradnék a hagyományos, jól bevált módszernél.

Itteni éttermekben rizst csak a személyzetnek főztünk mindig. Múltkor a kollégám kitalálta, hogy csináljunk zöldséges pirított rizst (fried rice) a személyzetnek. Mondta, hogy főzzem meg reggel, kiszárítjuk a hűtőben és akkor szuper személyzetis vacsoránk lesz. Az volt a baj, hogy az egész reggel kaotikus volt, mert megint olyan 9.30 körül szólt a főnök mindenkinek, hogy ő igazából szeretné kicserélni a heti ajánlatot ebédre. (Erről majd később még mesélek.) Szóval a rizs főzés a szervizre való kapkodás miatt elmaradt. Délben szóltam az egyik commis-nak, hogy főzzön meg adagot a személyzetnek. Persze ő is rögtön a gőzös sütőt választotta, majd amikor látta, hogy nincs hely benne, kérdezte, hogy mit csináljon. Abban a pillanatban annyi bajom volt, hogy majdnem mondtam neki, hogy nem érdekel, csak főzze meg valahogy, de végül csak azt mondtam, hogy “főzd meg úgy, mint a tésztát”. Eszembe sem jutott, hogy akár el is ronthatja, mert úgy voltam vele, hogy ezt csak nem lehet. Fél óra múlva jön, hogy megfőzte és berakta a hűtőbe. Remek, ez is megvan.
Fél kettőkor jön oda hozzám a kollégám, hogy a rizs szét van főzve és miért nem én készítettem el, mert ez nem jó. Szóval mentem a hűtőbe, nézem a rizst. Már a látványtól sokkot kaptam. Az íze meg… Ha ti ettetek vacak rizst, akkor ez még egy fokkal rosszabb volt attól. És ezzel nagyon diplomatikus voltam. Mondtam a commis-nak, hogy diszkréten tüntesse el és csinálok egy másikat, mert én ezzel nem égetem magam a személyzet előtt.
Szerviz közepén főztem másikat. Mondtam a kollégámnak utána, hogy kész van. Nézte megint, azt mondta, hogy pont ilyen kell a kajához, nagyon jó. Röhög, hogy képes voltam másikat készíteni, majd megkérdezte, hogy hogyan csináltam. Elmondom neki, azt mondja ez nagyon bonyolult, legközelebb inkább csináljam a sütőben, mert az egyszerűbb vagy főzzem ki vízben, mint a tésztát. Aha, ezt inkább hagyjuk…
Első osztályú személyzetis kaja lett belőle.

A commis amúgy az itteni Le Cordon Bleu szakács iskolába jár, de egy adag rizs főzés a személyzetnek gondot okozott neki.
A tanulság az, hogy jó rizst főzni igenis bonyolult.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://vajaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr1005830751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Vittore. 2014.02.24. 18:29:09

Csak pont a rizsfőzés menetéről nem írtál :) Amúgy a legegyszerűbb módja a mikróban főzni, 15 perc alatt, só nélkül, mi már évek óta így esszük. Múltkor ettem egy kifőzdében, ahol a hagyományos főtt rizst adták, belekeverve valami szottyadt zsiradékot, azt hittem, a belem kifordul. Láthatóan ők még nem jöttek rá, hogy már nem 1950-es éveket írunk és irodában dolgozunk, nem bányában, így nem kell a napi 6000 kalória.

A rizsfőzés egyszerűen: receptek365.info/koretek/rizsfozes-egyszeruen/

Omahaboss 2014.02.25. 01:19:44

Só nélkül, ráadásul mikróban. Legyél büszke rá, ügyi vagy!

A megfelelő minőségű zsiradékra pedig szüksége van a szervezetnek! Nem mindenki dolgozik irodában(!) mellesleg, de ha te igen, akkor mehetsz gyalog lift helyett, és akkor nem kell ízetlen mikrós rizst zabálnod. Ha pedig nem tetszik az a KIFŐZDE (gondolom 2 michelin csillag) - akkor menj másikba! Vagy reklamálj!

Kívánom neked, hogy zabáld ezentúl azt amit megtermelsz az irodában, mert úgyis ott dolgozik mindenki. Kivéve a paraszt. Ja nem. Az te vagy. + még ízlésed sincs.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.02.25. 01:25:23

@Vittore.: a mikrós verzió valóban kimaradt a felsorolásból, az nálunk valahogy soha nem terjedt el, én meg mindig megfeledkezem róla, mert a konyhámban (hely hiány miatt) már 4 éve nincsen.
Nem az volt a célom, hogy leírjam, hogy hogyan kell rizst főzni, inkább csak az eseményeket meséltem el, amik aznap történtek a rizs főzése körül. :)
No meg arra akartam felhívni a figyelmet, hogy attól, hogy valaki puccos szakács iskolába jár még nem feltétlenül fog megtanulni rizst is főzni, amit az emberek 90 %-a egy egyszerű dolognak tekint, amit úgyis mindenki tud. Pedig sajna nem.

lüke 2014.02.25. 06:44:50

hmm
minden perzsa, kínai,hindu etc tudja
akkor mi a bonyolult?

Bartush 2014.02.25. 20:52:07

Azért leírhatnád, hogyan főzöl rizst.
Én nem tudok rizst főzni, ami bosszantóbb, hogy a férjem sem, bár az igazat megvallva egyikőnk sem rajong érte. Mi felénk az 1 csésze rizs 2 csésze víz verzió terjedt el, de ez tuti nem működik, mert próbáltam. Van hogy 4 csésze víz után is kemény a rizs.
Írd le a te módszered kérlek. Köszi!

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.03.02. 01:28:34

@Bartush: Én általában mindig kimérem mérlegen. 1 kg rizshez 1,5 kg vizet adok. A rizst kevés olajon kevergetve felmelegítem és a vizet is felforralom egy kanál sóval. Amikor minden meleg hozzáöntöm a vizet a rizshez, megvárom amíg "lenyugszik" rakok rá fedőt és lassú tűzön pötyögve főzöm addig, amíg a víz 3/4-ét beszívta. Közben időnként kevergetem. Ilyenkor általában meg szoktam kóstolni, hogy mennyire van már kész, ha nagyon kemény adok hozzá még egy kis vizet és főzöm tovább pár percig, ha már jó akkor félrehúzom a tűzről és meleg helyen hagyom pihenni 20 percig fedő alatt. A pihenési idő alatt is 2-3-szor kevergetem. Ilyenkorra elvileg beszívta az összes vizet, és puha lesz a kevergetés miatt pedig pergős.
Tudom, hogy van ezer módszer rizst főzni, de nekem ez vált be. :)

István Kónya 2014.03.02. 23:43:57

Szinten 2 csillagos helyen dolgozom franciaorszagban. (2011ben vesztette el a 3.at, azota a michelin evente 4-6x tesztel vissza akarjuk szerezni). Mi napi rendszeresseggel fozunk ceklat, a vizet megtartjuk , es abban fozzuk a szemelyzetis rizset. Elotte persze a vizet 1 kendon hagyjuk atcsepegni.
mindig ugy fozzuk ahogyan a tesztat, viszont mindenhez idozitot hasznalunk. 8:30percig fozzuk a rizset, azonnal elzarjuk majd 1 percig meg hagyjuk a vizben, utanna szurjuk. Persze ez fugg a rizs eredetetol minosegetol mennyi ido.
Timer jo keszulek hasznos dolog egy olyan konyhan ahol fontos a minoseg.
Ezert log a kabatomon 3db minden nap. :D

A mikros megoldason meg csak pislogok. Olyan szamomra mint a fagyasztott termek. Az etvagyamat elveszi, egybol erezheto az izen, es az illatan. Gyomorforgato.

Ps: Enci; mond meg a commisnak,hogy kap@#€%&!
Barcsak nekem lett volna 40000€ , hogy parizsban elvegezzem.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.03.03. 11:48:52

@István Kónya: nálunk nincsenek időmérők, ha akarsz akkor veszel magadnak és a sajátodat használod, de senki nem mondja meg neked, hogy mit meddig főzzél. Persze vannak receptek, amiknél fontos az időzítés, de azok inkább szájról szájra szállnak. Itt úgy főzöl ahogy akarsz feltéve hogy az megfelel az ő követelményeiknek. A kedvencem az volt amikor a főszakács letett elém 8 db nyers körtét és közölte, hogy ezekből csináljak egy fehér körte pürét. De FEHÉR legyen! Azt hogy ezt hogyan érem el vagy hogyan csinálom meg, rohadtul nem érdekelte. Van egy olyan érzésem hogy a főzés nálunk sokkal lazább mint ott Fro-ban.

A mikrós rizst én sem szeretem. Még szerencse, hogy nincs mikró a konyhán! :D

Látszott a srácon, hogy tudta, hogy elcseszte. Annyit kérdeztem tőle, hogy megkóstolta-e az enyémet, és hogy érzi-e a különbséget. Igen, úgyhogy mondtam neki, hogy akkor legközelebb erre törekedjen.
Egyszer beszélgettem róla arról a suliról és mondta, hogy teljesen más, amiket ott tanulnak, meg mint ami nálunk van. De azért én is kíváncsi lennék rá.

Amúgy azt szabad tudni, hogy te melyik étteremben dolgozol?

Kónya István 2014.03.03. 21:16:37

@jEnci: Szia Michel Tramanak dolgozok szeptemberig. Utána Michel Sarran-nál szeretnék dolgozni.
Voltam Guy Savoy-nal próbanapon, de nem tudtam másnap kezdeni ezért nem iskerült bejutnom.
Majd jövőre költözöm Párizsba, és újra megyek a mesterhez. :)

István Kónya 2014.03.05. 23:01:06

@jEnci: hat sokkal lazabb. Itt egy sima bisztroban ahol csirket sutnek soval borssal, is kepesek szerviz vegeig orditani veled , ha hust magas langon sutsz serpenyoben , es belangol 1masodpercre. Mivel utanna mar szen izu lesz a hus.
Igazabol itt franciaknal az a nehez , hogy 5x annyit kell dolgozni azert , hogy annyira becsuljenek mint 1 franciat. Nehany helyen meg akkor is leneznek.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.03.07. 11:49:01

A rizsfőzés egyszerű, berakod az egyező mennyiségű rizst és vizet a rizsfőzőbe, megnyomod a rizs típusának megfelelő gombot, majd kiveszed, amikor jelez :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.03.07. 11:59:15

@István Kónya: az ordítás itt is megy rendszeresen.
a franciáknak ez a mentalitása engem egy kicsit zavar, de gondolom ez is, mint minden más, erősen hely függő.

@Étteremkritikus: ez az opció ebben az esetben nem játszott :)